Înotăm într-un ocean de estrogeni și habar n-avem! Vedem în special la tinerele generații modificări de fiziologie nedorite și cu impact asupra sănătății. Pubertatea atât de precoce este un efect al excesului de estrogeni, fără nici o îndoială.
O pilozitate accentuată, nu doar pe față ci și pe alte organe ale corpului, generează un sentiment puternic de rușine și jenă atât la fetițe cât și la femei.
Nici băieții sau bărbații nu se simt ca atare atunci când sânii lor se iau la întrecere cu cei ai colegelor de clasă sau consoartelor! Sunt situații care pe lângă faptul că te complexează, arată că ceva alarmant se întâmplă cu tine și trebuie să iei măsuri imediate.
Nu mai vorbim de atât de frecventele tulburări menstruale la femei cauzate de același dezechilibru estrogenic de care vorbeam. Acesta generează o întreagă patologie printre care migrene și depresie, dezinteres pentru viața sexuală și o creștere inexplicabilă în greutate. Pe toți ne enervează și ne supără colăceii de grăsime din jurul taliei. Ei bine, după ce că sunt inestetici sunt și mari fabricanți de hormoni estrogeni! – atrage atenția Anca Daniela Raiciu, doctor în științe farmaceutice.
Estrogenii se află în hrana noastră cea de toate zilele, în carne și în produsele lactate, în salamuri și în ouă și ajung în alimente prin furajul dat animalelor și păsărilor.
La început a fost amuzant să aflăm că până și găinile sunt stresate! Mai mult de atât, ouăle produse de acestea sunt doldora de estrogeni.
Doctorul Ștefan Balaban fondatorul Aviputna, ferma ale cărei ouă ai fost premiate la Bruxelles pentru gust și calitate, spune că este nevoie de o tehnologie avansată și costisitoare pentru a tăia răul de la rădăcină.
Acesta afirmă că găinile stresate și ouăle lor ajung pe masa a milioane și milioane de oameni, neinteresați dacă ceea ce mănâncă le-ar putea dăuna:
Sunt acele găini care din cauza suprapopulării din unele ferme nu au cum să se miște, să fie și să se simtă libere. Vă dau exemplul nostru și vă spun de ce ouăle ’’Din Ogradă’’ , NU sunt ouă stresate.
Pentru că nici găinile nu sunt!
Găinile din Ogradă se pot mișca liber în volieră, la fel ca în ograda oricărui țăran, pot zbura în voie ceea ce generează un consum de energie ridicat, și deci vor fi fortifiate și capabile să producă un ou cu valoare biologică și nutrițională ridicată. Le dăm furaj total natural, după o rețetă proprie, care nu are aditivi, hormoni de creștere sau alte substanțe care accelerează nesănătos producția.
Un ou nestresat făcut de o găină de rasă bună nu conține nimic care să contribuie la debalansarea nevoilor corpului uman, în timp ce ouăle produse în fermele suprapopulate sunt pline de hormoni estrogenici cu potențial cancerigen.
Țăranul român crește 5-10 găini, dar ați văzut cât de puternice și pline de vigoare sunt? De ce? Pentru că toată ziua umblă în căutarea hranei, sunt hrănite natural și se mișcă liber! Găinile supradimensionate, dar apatice și fără vlagă, crescute în stil industrial, fac ouă îmbibate de estrogeni.
Creșterea producției se face adesea în dauna calității, de aceea trebuie să știm ce cumpărăm când ne aflăm la raft și să căutăm alimentul obținut cât mai aproape de condițiile naturale.
Se știe că ouăle fac copiii mai deștepți, deci nu ocoli oul ca produs alimentar de bază pentru hrana familiei tale.
Pune în coș alimente diversificate, bune pentru a hrăni cel mai mare organ al corpului tău, pielea, dar care te ajută în același timp să fii slab și sănătos.
Vei dobândi echilibru hormonal și randament fizic și intelectual pe termen lung, iar portofelul tău nu va fi golit mai târziu de banii pentru medicamente.
Află adevărul despre colesterol în general și despre colesterolul din ou din articolul Colesterolul, o minciună cât planeta! Vezi ce se ascunde în spatele acestui mit, aflat pe site-ul Aqui Ahora, aici.
Articol scris de Adriana Caranfil