Oamenii ştiu dintotdeauna că argintul “face bine”, nu aveau nevoie de studii ştiinţifice pentru asta, observau pur şi simplu că apa care se păstra în vase din argint nu-şi schimba calităţile, că răniţii care purtau brăţări din acest metal se vindecau mai repede, egiptenii puneau chiar foiţe de argint peste răni pentru a grăbi vindecarea.
Milenarele convingeri au căpătat demonstraţiile ştiinţifice în 1912 când s-a descoperit că argintul elimină particule la tensiuni joase, ioni coloidali cu rol antimicrobian, antibiotic, cu rol în creşterea imunităţii.
De aici până la folosirea lui în produsele farmaceutice nu a fost decât un pas. Ulterior, cercetările au scos la iveală faptul că argintul are proprietatea de a regenera celulele.
Mai mult decât atât, de a mări numărul de celule STEM, adică acele celule din care se poate forma orice organ al corpului nostru, aşa numitele celule de bază ale organismului.
Medicamentele obţinute au fost numeroase, întreaga comunitate ştiinţifică a continuat să cerceteze fenomenul şi beneficiile pe care ni le poate dărui argintul, s-a ajuns până la folosirea lui în tratarea demenţei senile.
Cum ne influențează bijuteriile?
Alchimiştii considerau că argintul este al lunii şi al zeiţelor, de aceea bijuteriile conferă feminitate şi senzualitate celor care le poartă.
Se spune că acest metal minunat are influențe asupra glandei pineale, aducând o stare de bine, de relaxare, alungând stresul şi depresia.
Din acelaşi motiv ar opri apariţia sau extinderea ridurilor, zona glandei pineale fiind cea responsabilă de încetinirea multor simţuri odată cu înaintarea în vârstă, responsabilă deci cu procesul de îmbătrânire.
Argintul echilibrează funcţionarea inimii şi ajută unei bune digestii, iar în tradiţia populară se spune că ţine departe deochiul.
Bijuteriile din acest metal amplifică şi proprietăţile pietrelor preţioase, de aceea este bine să alegem inele, brăţări sau cercei cu ametist sau topaz.
Şi e important să nu purtăm niciodată bijuterii de argint împreună cu cele din aur, cele două metale se exclud, se anulează efectul pozitiv.
Articol scris de Luminița Dobrițoiu