”Pielea generează un interes enorm în ultimii ani, iar inovațiile tehnologice în această industrie au revoluționat efectiv industria de beauty. Căci cine nu dorește să arate bine, să pară mai tânăr, să aibă pielea fermă și chipul odihnit?
Dar să știți că degeaba arătăm mai tineri la față datorită cosmeticelor ori intervențiilor estetice, dacă postura ne arată gârboviți, obosiți, îmbătrâniți. Postura corectă generează automat armonia întregii înfățișări, iar când avem grijă ca aceasta să se asocieze cu o piele curată și permanent împrospătată putem considera că am descoperit secretul tinereții fără bătrânețe despre care se vorbește în mitologia tuturor popoarelor lumii, inclusiv în cea românească.
Am norocul să-mi desfășor activitatea profesională în cea mai mare companie românească de produse naturale, care are o divizie de produse cosmetice pe bază de substanţe bioactive naturale. Aici desfășurăm o activitate de cercetare ce ne face unici și care reușește să ofere consumatorilor acces la tot ce este mai bun din universul vegetal. În ciuda tehnologiei, sau poate tocmai de aceea, suntem într-un moment al evoluției noastre în care ne reîntoarcem la natură pentru a ne satisface nevoile de oameni moderni, iar a arăta bine și a ne simți bine sunt două dintre cele mai puternice nevoi ale omului recent.
Pielea îngrijită și postura corectă te fac frumos și atractiv, indiferent de numărul anilor. Încurajez pe orice cale să nu abdicăm de la idealul de tinerețe și frumusețe la care avem dreptul ca specie!” – ne-a declarat dr. în farmacie Anca Daniela Raiciu, director în cadrul companiei HOFIGAL care va susține vineri, 27 septembrie 2019, un modul despre importanța îngrijirii pielii în cadrul unui curs-eveniment de posturologie, ce va avea loc la sediul Universității “Titu Maiorescu” din Calea Văcăreşti, nr. 189, Sector 4, Bucureşti, cu începere de la ora 13.00.
Cu acest prilej vor fi prezenți Pierre-Marie Gage, părintele posturologiei moderne, care va susține un curs magistral de istorie a domeniului și dr. Ştefan Tiron, specialist în posturologie, Președintele Societății Române de ozonoterapie, dar și Președintele Forumului Mondial de profil. Iată ce ne-a declarat dr. Tiron:
”Știați că durerea de spate costă omenirea mai mult decât toate celelalte maladii? Că 8 sau chiar 9 persoane din 10 suferă sau au suferit de dureri de spate, ceea ce se traduce prin costuri uriașe ale sistemelor de sănătate din toată lumea?
De exemplu, poziția piciorului în statică sau în mers nu este una pasivă, făcută la întâmplare. Ea este determinata de un soft al supersofisticatului computer care este creierul uman. De aceea, posturologia este o completare a neurologiei, întrucât studiază corelațiile dintre simptomele pacientului și disfuncțiile sistemului nervos care nu prezintă leziuni. Ca disciplină medicală, ea caută defecțiuni sau disfuncții ale senzorilor în procesarea informațiilor, scopul său fiind acela de a găsi o armonie a sistemului vertebral și articular. Rolul anumitor părți ale corpului în menținerea posturii este confirmat încă din secolul al XIX-lea de câțiva cercetători. Importanța ochilor, a musculaturii paravertebrale, influența urechii interne și a sensibilității plantare sunt toți parametri care permit corpului să asigure un echilibru armonios – ne-a explicat specialistul – iar posturologia asta face. Prin evenimentul pe care-l proiectăm dorim conștientizarea acestui fapt. Din păcate, există prea mulți pacienți care acuză dureri de mijloc, cervicale, șold, genunchi, cap, pe care le poartă din decadă în decadă până la senectute, iar specialiștii de profil sunt ”chemați” să preîntâmpine acest lucru, posturologia fiind știința care îți spune ”cum stai”! – a conchis interlocutorul nostru.
Interviu realizat de Adriana Caranfil