Deoarece se află prea la îndemâna noastră, de multe ori uităm că sarea prin natura sa bactericidă nu permite dezvoltarea culturilor de microbi, în multe cazuri comportându-se exact ca un dezinfectant.
Așa s-a născut salinoterapia ca o metodă prin care sunt inhalați aerosoli salini și prin care sunt tratate diverse afecțiuni, mai ales cele respiratorii.
Ca să beneficiezi de efectul terapeutic al acestora, expunerea se face prin inhalare sau prin piele.
Anca Daniela Raiciu – HOFIGAL, companie în portofoliul căreia se află complexul de terapie naturală de la Breaza ne ajută să identificăm beneficiile fiecărui tip de expunere:
’’La complexul Alexandra oferim pacienților accesul la cabina salină de suprafață pentru tratamentul unui spectru larg de afecțiuni precum:
- infecții respiratorii printre care: angine, faringite,traheo-bronșite, pneumonii;
- astm bronșic fie el infecțios, alergic sau mixt;
- insuficiență respiratorie;
- sinuzită maxilară/cronică;
- silicoză;
- emfizem pulmonar;
- nevroză;
- stări de oboseală cronică;’’
Metoda inhalării
Prin inhalare, aerosolii salini dezinfectează și fluidizează secrețiile mucoaselor, elimină toxinele și curăță de infecții căile respiratorii, atât la adulți cât și la copii.
Prin această abordare se obține ușurarea progresivă și de lungă durată a respirației, pacienții expectorează în mod natural și facil și se elimină materiile alergene.
Absorbția prin piele
Pielea este al doilea organ prin care respiră corpul. Accesul în salină înseamnă intrarea automată în contact cu atmosfera saturată de aerosoli, contact ce se face prin intermediul pielii, acolo având loc și absorbția.
Salinoterapia presupune si anumite restricții: hipertensiune arterială, boala Basedow, TBC si cancer pulmonar, hipertiroidism sau epilepsie.
Precauții trebuie să manifeste și femeile aflate într-un stadiu avansat de sarcină.
Articol scris de Adriana Caranfil