Foarte multe cititoare ale site-ului www.aquiahora.ro ne întreabă cum pot lupta eficient cu infecțiile de sezon, mai ales că gripa a făcut ravagii în România în ultimele luni de zile. Mulți se plâng de durere și inflamații ale amigdalelor, neplăcere care nu-i scutește nici pe adulți nici pe copii.
Am adresat această întrebare dr. în farmacie Anca Daniela Raiciu și iată ce ne-a răspuns:
”Amigdalele joacă un rol important în apărarea organismului contra infecţiilor. Amigdalele și vegetațiile adenoide sunt utile, atâta vreme cât funcționează normal. Din punct de vedere imunologic, amigdalele sănătoase reprezintă o poartă eficientă de apărare. Dar dacă un pacient face mai mult de 4-5 episoade de amigdalită acută, atunci amigdalele se transformă într-un focar de infecţie pentru întregul organism. Ideal este să luăm măsuri preventive, să nu lăsăm corpul să alungă în această suferință – îndeamnă interlocutoarea noastră.
De fapt, de ce apare amigdalita cronică?
Amigdalita cronică este o inflamaţie cronică a amigdalelor palatine, caracterizată printr-o mărire exagerată în volum a tuturor elementelor ce compun acest organ. De asemenea apar germenii cei mai variaţi, printre care putem aminti pe cel mai virulent și mă gândesc la Streptococcul beta hemolitic patogen, evidenţiat în exudatul faringian prin creşterea cantităţii de anticorpi din sânge – ASLO mărit şi creșterea probelor inflamatorii: VSH, Fibrinogen, Proteină C reactivă. Sunt indicatori pe care îi constată medicul după ce recomandă pacientului setul corespunzător de analize.
De ce apare amigdalita cronică?
În primul rând, de vină sunt amigdalitele repetate în copilărie, apoi diverse alte afecţiuni ce provoacă respiraţie nazală deficitară și mă refer aici fie la o deviaţie de sept, fie la o rinită cronică hipertrofică ori la una vasomotorie.
Apare senzația de nas înfundat, aspect ce are o acţiune vătamătoare asupra amigdalelor prin aerul inspirat, care antrenează o serie de factori nocivi termici, chimici, biologici, toți aceștia acţionând direct asupra amigdalelor. Dacă acest lucru este însoțit și de durere la înghițire, miros foarte urât al gurii, subfebrilitate, oboseală, dureri articulare, avem tabloul complet al acestei afecțiuni – descrie sepcialistul.
Cum pot fi tratate naturist amigdalitele cronice?
În portofoliul companiei HOFIGAL se regăsesc o serie de produse apifitoterapeutice şi gemoterapeutice care previn infecţiile acute ale căilor respiratorii superioare sau pot diminua riscul complicaţiilor în cazul declanşarii virozelor respiratorii.
O să trec în revistă doar o parte dintre ele, menționând câteva caracteristici:
Hofimun este extrem de eficient datorită extractului concentrat de echinaceea din compoziţie, a vitaminei C și bineînțeles a gluconatului de zinc, care creşte activitatea a peste 300 de enzime ce joacă un rol important în scăderea proceselor inflamatorii şi întărirea sistemului imunitar.
Produsul are acţiune antiinflamatoare şi imunostimulatoare, prin creşterea rezistenţei nespecifice a organismului.
Echinavit C este benefic prin funcţiile sale antivirale – herpes simplex și virus gripal – și conţine extract de fructe de cătină, roiniţă, fructe de măceş echinacea, fructe de zmeur și seminţe degresate de in.
Are proprietăţi de stimulare şi echilibrare a sistemului imunitar, de vitaminizare, remineralizare şi fortifiere a organismului. Echinavit C are şi calităţi antioxidante, antiseptice şi de regenerare a pielii şi mucoaselor;
Evitus conţine extract din rădăcina de lemn dulce, cătină, salvie, şovârv, isop, echinacea, zmeură, precum și uleiuri esenţiale de cimbru și fenicul.
Acest supliment alimentar asigură necesarul de nutrienţi şi substanţe bioactive în infecţiile acute şi cronice ale căilor respiratorii și este util în ameliorarea simptomelor neplăcute din gripă, îndeosebi în fazele incipiente. Are proprietăţi antiseptice ale căilor respiratorii la nivel nazo-faringian şi traheo-bronșic, de stimulare a mecanismelor imunologice de apărare ale organismului împotriva infecţiilor respiratorii – gripă, guturai, angine – specifice sezonului rece. Este și un calmant al tusei.
Tinctura de echinaceea stimulează capacitatea de apărare naturală a organismului şi susţine mecanismele de apărare nespecifică împotriva agenţilor virali şi microbieni. Contribuie la menţinerea sănătăţii căilor respiratorii superioare în perioadele reci ale anului, cu acţiune benefică în stări gripale, răceală, guturai, stări febrile.
Tinctura de echinaceea reușește să atenueze şi să scurteze perioada de convalescenţă după procese inflamatoare ale căilor respiratorii, ale tractului urinar, în oreion și herpes recidivant, ceea ce ne-o face indispensabilă în anotimpul rece” – ne dă asigurări interlocutoarea noastră, dr. în farmacie chim. Anca Daniela Raiciu.
Aceste suplimente alimentare marca HOFIGAL se află la doar câteva clickuri distanță de tine. Intră pe site-ul companiei, vizitează produsele și află prețurile!
Interviu realizat de Adriana Caranfil
________________________________________________
Vrei să adopți un stil de viață sănătos, să fii la adăpost de bolile grave ale civilizației?
Vrei să începi chiar de azi și nu știi cum?
Comandă cea mai recentă apariție editorială ”Secrete pentru o viață fără cancer”, în care cercetătorul Ștefan Manea, personalitate de primă mărime a fitoterapiei românești, te ghidează pas cu pas!
Doar 19 lei sau gratis la o comandă de 200 lei de pe site-ul HOFIGAL!
Intră aici http://www.hofigal.eu/secrete-pentru-o-viata-fara-cancer-291.html și comandă acum!