Cercetătorii și nutriționiștii au recomandat mereu ca 85% din caloriile pe care le mâncăm să provină din alimente de origine vegetală, și doar 15% din cele de origine animală, adică din carne și produse lactate.
Dinții reflectă tiparul alimentar potrivit fiecărei specii în parte. De aceea, între recomandarea de 85-15% și dentiția omului există o legătură perfectă pentru că natura nu a lăsat nimic la voia întâmplării. La carnivore, dinții ascuțiți sunt așa pentru a ajuta la ruperea cărnii de pe oase. Pe când ierbivorele au incisivi pentru ruperea plantelor și molari pentru măcinarea acestora.
Știți ce reflectă acest număr din punctul de vedere al alimentelor care se pretează a fi consumate?
Dar oamenii au 32 de dinți. Știți de ce? Știți ce reflectă acest număr din punctul de vedere al alimentelor care se pretează a fi consumate de către acesta?
Există 8 incisivi pentru mușcarea plantelor, 20 de molari pentru măcinarea plantelor fibroase și doar caninii pentru sfâșierea cărnii de pe oase. Raportul dintre dinții destinați consumului de plante și cei pentru carne este de 7 la 1, de unde vine și recomandarea ca în farfurie să existe peste trei sferturi hrană vegetală și mai puțin de un sfert hrană de origine animală.
Nu trebuie să te temi că dacă reduci cantitatea de carne și lactate din alimentație vei deveni mai slab sau vei pierde masa musculară.
Dimpotrivă!
Păstrând proporțiile 85%-15% și metoda micii detoxifieri despre care vorbeam într-un articol anterior tot la dumneavoastră (Nota redacției: Cercetător Ștefan Manea: Nu foamea ne omoară, ci mâncarea prea multă, publicat pe site-ul nostru aici) se activează mecanismul de întinerire a celulelor și avem șansa la o viață mai lungă și mai sănătoasă.”
Ești interesat de o viață sănătoasă și fără dureri? Citește și articolul ”Ștefan Manea: Mănânc melci ca să țin durerile articulare departe” publicat pe site-ul AQUI AHORA aici.
Interviu realizat de Adriana Caranfil