Dacă reții apa sau ai probleme de constipație, ai un nivel ridicat al glicemiei, suferi de migrene sau vrei să începi o terapie naturală de detoxifiere, atunci folosește dovleacul cât mai des. Dovedit a genera consecințe pozitive pentru sănătate în general, și proprietăți terapeutice pentru boala de inimă, cancer și disfuncțiile mentale, în special, dovleacul merită să intre în meniul tău și al familiei tale.
Mod de preparare:
Pune niște ulei de măsline presat la rece într-un vas și încălzește-l mediu, după care adaugă, tăiate în bucăți mari, 1 morcov, o jumătate de țelină, 2 cepe, un păstârnac, 3-400 de grame de pulpă dovleac de plăcintă. Înăbușă amestecul de legume la foc rapid, adăugând apă, cam cât crezi că va fi necesar pentru a rezulta o compoziție de supă cremă, poate un litru, un litru şi jumătate.
Asezonează totul cu sare de Hymalaya, un praf de chilly, o linguriță de turmeric, și o linguriță de semințe de chimen.Trebuie să știi că micile semințe sunt minunate pentru colesterolul mărit și tratează stările astenice pe care le avem îndeosebi primăvara.
Blenduiește totul bine. Coace într-o tigaie, foarte ușor, o linguriță de semințe de floarea-soarelui și una de semințe de dovleac și adaugă-le în supă. Supă crema este gata și poate fi servită la orice moment al zilei, inclusiv dimineața, cu pătrunjel și/sau mărar proaspăt. Mâncați-o simplă, fără pâine. Aveți în față nu doar un preparat elegant vizual, dar mai ales o bogăție nutrițională sub toate aspectele.
A lua la micul dejun această supă plină de vitamine și foarte sățioasă, grație fibrelor din dovleac, este o idee mai bună decât ai crede la prima vedere.
Tu ce rețetă pe bază de dovleac, ne poți împărtăși?
Rețetă scrisă și realizată de Adriana Caranfil