Ai probleme de sănătate? Dorești să știi care e starea exactă a organelor tale? Nu vrei să faci multe radiografii ca să nu te expui unei doze de radiații deloc binevenite?
Atunci termografia este pentru tine!
Metodă de investigare recomandată mai ales în scop preventiv, procedura presupune scanarea cu infraroșu a organismului, proces în cursul căruia se pot diagnostica nodulii mamari, tiroidieni, afecțiunile plămânilor și ale organelor interne, dar și bolile pielii.
Care este principiul de funcționare?
Pe principiul ca toate bolile modifică temperatura la nivel de organ, termografia permite evidențierea unor afecțiuni sau depistarea precoce a riscului de îmbolnăvire. O tumoare bine vascularizată, de exemplu, generează o temperatură mai ridicată, ceea ce face să fie detectată cu ușurință.
Peste 150 de boli pot fi diagnosticate astfel!
Termografia poate fi folosită și la copii
Datorită faptului că este absolut ne-nocivă, neinvazivă, nedureroasă și fără contact, termografia poate fi folosită și la copii, chiar din prima zi de viață. În acest mod pot fi depistate subluxațiile vertebrale, problemele de statică a coloanei vertebrale, care dacă sunt neglijate sau diagnosticate mult prea târziu, pot aduce mari prejudicii organismului în creștere.
De asemenea, pot fi evidențiate deficiențele imunitare la copii, și se poate monitoriza evoluția deficitului imunitar în urma unui tratament.
Termografia înlocuiește complet alte investigații clinice?
Aceasta este întrebarea cea mai frecventă a pacienților.
Sigur că dacă este descoperită o afecțiune care trebuie investigată suplimentar nu trebuie să se renunțe la ecografii, radiografii sau mamografii, în funcție de cum consideră medicul specialist și cum recomandă. Însă cel mai bun lucru este acela de a fi făcute cu măsură, pentru că fiecare doza de iradiere se acumulează în organism și poate duce în timp la tulburări de pigmentare, cataractă, pierderea părului și chiar la diverse forme de cancer, spun specialistii.
Trebuie efectuată o pregătire aparte înaintea unei termografii?
Răspunsul este nu! Însă sunt necesare anumite precauții dintre care enumerăm:
- Nu se ia masa cu două ore înainte de examinare;
- Pacientul nu se va expune îndelungat la soare sau la alte surse de raze infraroșii sau ultraviolet înainte de examenul termografic;
- Nu se va efectua acest examen dacă există stări febrile cu temperaturi mai mari de 37,5 grade;
- Pacientul trebuie să se prezinte fără bijuterii;
- Se recomandă evitarea consumului de alcool, hormoni sau droguri cu trei zile înainte și dacă e posibil chiar a medicamentelor psihotrope, cum ar fi tranchilizantele, antidepresivele, neurolepticele.
Analizele de termografie clinică pot fi efectuate în cadrul Complexului Medical Hofimed din Șoseaua Colentina, nr. 76, bloc 111, parter, sector 2. București, telefon 021/2407340 sau 031/8088998.
Articol scris de Doina Tatomir
________________________________________________
Vrei să adopți un stil de viață sănătos, să fii la adăpost de bolile grave ale civilizației?
Vrei să începi chiar de azi și nu știi cum?
Comandă cea mai recentă apariție editorială ”Secrete pentru o viață fără cancer”, în care cercetătorul Ștefan Manea, personalitate de primă mărime a fitoterapiei românești, te ghidează pas cu pas!
Doar 19 lei sau gratis la o comandă de 200 lei de pe site-ul HOFIGAL!
Intră aici http://www.hofigal.eu/secrete-pentru-o-viata-fara-cancer-291.html și comandă acum!