Calendarul Pirelli 2017 – frumuseţea ridurilor

Banner Film Experience

frumusetea-ridurilorIstoria a început în 1964, când fabrica Pirelli, de excelenţă în industria pneurilor auto, a încercat să atragă atenţia asupra propriilor produse printr-o strategie de marketing ce urma să devină un simbol al feminităţii.

Fotograful Robert Freeman a fost cel care a început aventura în acest univers de mistere, frumuseţe, artă, senzualitate şi naturaleţe. I s-au alăturat de-a lungul timpului cei mai importanţi fotografi din lume, pentru oricare dintre ei este o adevărată onoare să colaboreze la acest proiect.

Calendarul Pirelli a depăşit de multă vreme limitele marketingului de fabrică şi a reuşit să sensibilizeze prin detalii, prin sentimente, să creeze acea imagine a femeii libere, puternice, fără inhibiţii şi fără prejudecăţi.

Pentru o lungă perioadă de timp, multe dintre fotografiile calendarului erau nuduri, dar fără nimic obscen sau ofensator, dimpotrivă.

Femeia, ca parte a lumii în care trăim, o lume complexă, cu bune şi rele, frumoasă şi urâtă în acelaşi timp, este cât se poate de naturală în fotografiile în care este surprinsă. Multe au fost vedetele care au acceptat să pozeze pentru calendarul Pirelli, printre ele sunt Sophia Loren, Milla Jovovich, Penelope Cruz, Laetizia Casta, Naomi Campbell, Nicole Kindman.

Toate aceste femei minunate au declarat
ulterior că au reuşit să se simtă parte dintr-un întreg, din acel univers feminin atât de misterios uneori.

Ultimul calendar apărut de curând aduce o noutate: femeia cu riduri, femeia care nu se teme de judecata timpului pentru că este mai presus de ea, femeia puternică pentru că ştie ce să facă cu viaţa ei, femeia care nu se teme, femeia învingătoare şi sigură pe sine.

Într-un fel, calendarul Pirelli reuşeşte prin tematica abordată de-a lungul anilor, să evidenţieze exact transformarea societăţii feminine: frumuseţea nu mai e de ajuns, formele alunecoase, talia de viespe şi picioarele frumoase nu mai contează chiar atât de mult ca acum câteva decenii.

Acum contează frumuseţea interioară, bogăţia spiritului, credinţa că nu mai sunt limite pe care femeia să nu le poată atinge, iată de ce acceptă să fie fotografiată chiar şi la o vârstă matură. Ridurile nu contează, ci încrederea în sine, iar asta e cea mai importanţă frumuseţe a unei femei.

Peter Lindberg a fost, anul acesta, fotograful care s-a apropiat de cele 14 modele, reuşind, aşa cum spune Penelope Cruz, “să arate adevărul, să ne arate aşa cum suntem, fără truc şi fără trucuri, cu sângele pulsând în vene, cu viaţă de trăit şi de povestit.”

Şi iată ce spune Peter Lindberg : “Aceste fotografii strigă, se revoltă împotriva terorii unei frumuseţi ideale. Ne e mereu teamă că nu suntem îndeajuns de frumoşi şi de tineri, e timpul să fim aşa cum suntem fără să ne mai fixăm idealuri fizice.”

Articol scris de Liliana Angheluţă

 


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 + 4 =