Floarea de colţ, răsplata turistului pasionat

Banner Film Experience

Orice împătimit al muntelui știe că dacă zărește o floare de colț se poate considera norocos, pentru că este o floare extrem de rară.

Este protejată în rezervaţiile naturale și a fost declarată monument al naturii, fiind ocrotită de lege încă din 1931.

Turiștii cărora le place să exploreze natura știu că înflorește în lunile iulie şi august și că floarea de colţ este un simbol vechi al dragostei. Tinerii care voiau să-şi demostreze curajul se cățărau pe crestele inaccesibile ale munţilor pentru a o culege şi a se alege, la schimb, cu admirația iubitei.

Adevărată poezie a munților,  o vei recunoaște după alura zveltă, îndată ce o vei zări! Îi vei păstra multă vreme amintirea, așa cum păstrăm în memorie orice răsplată primită pentru un act de bravură, cum ar fi acela de a escalada trasee dificile din Munții Vrancei, Munții Bucegi, Munții Făgărașului sau Munții Maramureșului, ori dacă pașii de drumeț neobosit te duc spre Rodna, Obcinele Bucovinei, Masivul Ceahlău, Retezat ori Godeanu.

Cei ce vor să se bucure de această floare rară în liniștea de acasă,  trebuie să știe că planta poate fi cultivată cu succes într-o grădină cu mult pietriș sau pe lângă ziduri, și printr-o îngrijire adecvată pot obține un covor dens de flori și verdeață.

 Articol scris de Raluca Nechita 


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

2 Responses

  1. FETIC BIANCA says:

    Este protejată în rezervaţiile naturale și a fost declarată monument al naturii. floarea de colt este o floare de vis

  2. dumitrescu elena raluca says:

    floarea de colt este o floare rara foarte frumoasa si protejata fiind considerata un simbol al dragostei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × five =