SĂNĂTATE

Colesterolul, o minciună cât planeta! Vezi ce se ascunde în spatele acestui mit

Comments (31)
  1. Renata says:

    Foarte bine punctat!

  2. (puiu) barbalata mirela says:

    Ooooo, dar asta se stia de mult timp. Nu ma mira. Nu doar cu colesterolul se intampla asta. Cu multe altele. Sa luam exemplu anumite medicamente.
    Acum putem sa ne informam, sa disecam informatia. De noi depinde.

    1. valentin says:

      De acord.

  3. Carmen says:

    Industria farmaceutica saboteaza si domeniul cercetării remediilor celei mai grave boli cancerul

  4. Mihai says:

    Maine ma duc sa-mi impusc medicul de familie in cap!

    1. valentin says:

      Nu vrei sa-ti dau si adresa medicului meu ?

    2. ella ella says:

      Multumesc mai Mihai ca m-ai facut sa rad.Chiar aveam nevoie.De multi ani folosesc produse Fares,si eu si mama care are diabet,si sa stiti ca nu m-au dezamagit

    3. GIba Cristiana says:

      E de ajuns sa nu mai luati medicamentele astea…eu i-am dat mamei mele doar 2 zile si m-am speriat de cat de rau s-a simtit…le-am intrerupt

  5. Rosu Ion says:

    Eu cred ca si la diabet s-a redus pragul critic din aceleasi motive ca la colesterol.

  6. Marinela says:

    Este adevarat ca suplimentele alimentare pe care le ”ridica in slavi” prin publicitate nu te ajuta cu nimic. Eu sunt bolava de diabet si daca nu consumam ceaiuri din plante culese de mine (urzica, maciese, soc etc…. ) si daca a-asi fi tinut regimul dat de doctor in care nu aveam voie sa mananc mai nimic acum eram in lumea celor drepti Aveti grija si iubiti-va organismul si respectati-l

  7. Matei Paula says:

    Eram si sunt convinsa de tot ce se spune in articol…M-am opus recomandarilor insistente ale medicului de familie de a lua STATINE…Este stiut ca HDL-colesterol(bun) confera elasticitatea vaselor samgvine…Attunci de ce sa-l scadem ?! Evident e vorba de profiturile de miliarde de dolari ptr. producatorii de medicamente…

  8. gabi says:

    …nu numai ouale sant incriminate,si laptele ,untul,…..tot ce-i tine pe tarani pana la varste inaintate….

  9. Adi says:

    nu sunt noutati, dar la cat ipohondri avem ne merita soarta.
    mai scrieti si ca lipsa colesterolului tampeste, la propriu, pentru ca va mor neuronii.
    singurele alimente care trebuie evitate sunt cacaturile supraprocesate din comert, care de fapt de aia au si fost create, pentru a va “creste” colesterolul ca sa luati medicamente. mana in mana industria alimentara cu cea farmaceutica.
    bunicamea are 97 de ani, si acum mananca ochiuri si omleta, cartofii ii prejeste in untura, carnea de porc o tine afumata sau in butoi cu untura. Nu a mancat in viata ei salam si produse de patiserie din comert. Ia lapte de la tarani, isi face singura unt si smantana din el. Oua de la gaini proprii, crescute cu porumb. Carne de la porcul propriu, crescut cu porumb. Nu stie ce e ala zahar, indulceste doar cu miere. Paine isi face singura foarte rar, in rest mamaliga. Nu mananca fructe turcesti injectate ci doar mere, pere si prune din gradina. Rosii si zarzavaturi la fel. Bors si zeama de varza. Sa va mai zic? Repet, are 97 de ani, coase si citeste fara ochelari, merge fara baston, iese din casa si sparge lemne, deci despre ce vorbim aici?

  10. Petre Ion says:

    Este mai mult decât evident pentru orice om cu bun simt ca singurele produse lactate bune pentru sanatate sînt cele cât se poate de proaspete si de neprelucrate, obtinute de la vite sanatoase, care au pascut pe pajisti si au fost alimentate cu nutret, iar nu de la vite chinuite, înghesuite în boxe, la lumina artificiala si înfundate cu hormoni de crestere si cu antibiotice si furajate cu amestecuri incerte, precum cele din fermele care sînt conforme cu „normele UE“.  
    Totusi, prin nesfârsita repetare si mistificare pe toate canalele mass-media, reclama a ajuns sa anihileze gândirea independenta a multora, astfel ca destui oameni se lasa gânditi si sînt în stare sa manânce foarte linistiti amestecuri chimice industriale numite impropriu brânza (un cauciuc sarat cu mult cheag sau cocteiluri de saruri de topire si alte chimicale), iaurt (în a carui reteta sînt prezenti laptele praf sau laptele pasteurizat cu amestec de E-uri) etc. Toti cetatenii sînt cumplit de speriati de microbi si de virusi închipuiti precum cel al gripei aviare, dar mai nimeni nu este îngrijorat de nocivitatea tratamentelor termice sau cu radiatii, de prelucrarile tehnologice care compromit în mare masura calitatile laptelui brut sau de aditivii chimici toxici.  
    În acest timp, pietele sînt închise rând pe rând, iar producatori (numiti acum, cu un termen de-a dreptul batjocoritor, fermieri), urâti de moarte de agentii globalizarii, sînt pe toate caile ruinati si împiedicati sa îsi distribuie produsele lactate si brânzeturile proaspete si de calitate, preparate în casa, fara atâtea chimicale si procese tehnologice mirobolante. 

  11. nicu says:

    Nu exista colesterol rau. Colesterolul este produs în organism, în principal de către ficat – colesterolul endogen (organismul poate produce tot colesterolul de care are nevoie). Creşterea nivelului de colesterol din sânge poate fi cauzată de problemele de sănătate moştenite sau de alimentaţia toxica, bazată pe grăsimi trans, hidrogenate, tip margarine, provenite din produsele de tip fast-food, mezeluri, bauturi carbogazoase, bauturi alcoolice din comert si contrafacute, medicamente de sinteza, mediul de lucru toxic, poluare, etc. Unele alimente, cum ar fi ouăle, ficatul şi crustaceele conţin colesterol, dar acesta nu afectează în mod semnificativ cantitatea de grăsimi din sânge. Puteţi consuma alimente organice, care conţin colesterol, ca parte a unei diete sănătoase şi variate. Colesterolul nu este un produs de catabolism care trebuie eliminat de organism ca deseu toxic, precum urina. Organismul detine un mecanism automat, uluitor de performant, prin care compenseaza optim necesarul de colesterol pentru mentinerea functiilor la parametrii viabili. 80% din celule sunt produse din colesterol. Numai colesterolul poate genera si reconstrui intr-un timp foarte scurt celule foarte sanatoase. Valorile cantitative ale diferitelor tipuri de colesterol variaza in functie de necesitatile plastice normale ale organismului, dar si in functie de gravitatea afectarii diverselor structuri si a patului vascular de catre toxinele vietii moderne, toxine care circula, in fiecare clipa, cu efect devastator prin celulele noastre dar si prin arterele si venele prin care curge sangele nostru. Colesterolul indeplineste pentru sistemul vascular, plastic vorbind, rolul de “alifie” care favorizeaza detoxifierea si cicatrizarea mucoasei vaselor de sange, inflamata si lezata de toxine. Valorile mixului de tipuri de colesterol sunt reglate automat de organism. Cum putem crede ca organismul uman poseda capacitatea uimitoare de a produce aceasta minune numita colesterol dar nu poseda mecanisme, la fel de uluitoare, de a-l administra in doze adaptate necesitatilor sale?

  12. Roxana says:

    Mama mea a facut accident vascular datorita colesterolului urias,mereu manca grasimi si incet incet arterele s-au subtiat datorita depunerilor de grasime pe margine,am vazut asta cu ochii mei facand Dopplerul.Abea mai avea loc sangele sa circule.Deci in cazul nostru nu e minciuna.Companiile farmaceutice au insa grija sa exagereze si asta sperie partea poplatiei care e preocupata exagerat de sanatatea proprie si e targetul perfect pt a le cumpara produsele,noi cei isteti ne-am dat seama de asta…Cat despre hulitul ou,consumat moale(fiert 3 min) este chiar recomandat fiecaruia,insa e dreptul personal de a-l consuma sa nu,ca si multe alte produse.Orice exces e nesanatos doar,nu?

  13. romila mariana says:

    Si eu am luat tratament pt colesterol tot anul 2015 am facut analizele de doua ori pe an in luna in care am facut analiza si eram sub tratament a scazut de la 400la 280 tinand cont ca eu am un colesterol genetic,iar in luna cand nu am luat tratament si am facut analizele a crescut inapoi la400,sant perfect sanatoasa insa ma gandesc daca sa mai iau tratament in situatia in care mama mea are 85 de ani si nu a luat nici un tratament pt colesterol si noi toti o mostenim pe ea.

  14. ghelbere elena says:

    Din cauza colesterolului marit, nu foarte tare eu consum foarte rar oua, si acum aflu ca e bine sa mananc oua. Pe cine sa mai cred?

  15. Mariana dinca says:

    Bravo,ati pus punctul pe …i…si bunica mea de la tara e la fel are 90 de ani

  16. Florin says:

    Si ce ne ati recomanda, din produsele Hofigal, ca să reducem riscul cardiovasculare? Ca până la sfarsit acesta este un articol cu interes….

    1. Aquiahora says:

      Mulțumim de întrebare. Se recomandă HofLipomin și Omega 3 și 6 Vegetal în cure de 3 luni, pauză o lună și apoi iar trei luni.

  17. dana says:

    Destul de interesant articolul. Totusi, atat timp cat dl. Doctor Stefan Balaban este de fapt medic veterinar care a fondat ferma Aviputna care ocupa cu cresterea gainilor, pare a fi un conflict de interese. Cu alte cuvinte, este normal sa isi sustina marfa pe care o produce, fiindca trebuie sa o vanda. Nu combat articolul, dar ar trebui vazute si alte opinii fiindca niciodata adevarul despre ceva nu este detinut de o singura parte.

  18. Daiana says:

    Orice medicament are indicații și contraindicații. Medicamentele ptr hipertensiune Îți cresc trigliceridele care sunt mai rele decât colesterolul. Dar și ptr ele limita a scăzut ,era 200 acum ai ficat gras de la 150 . Colesterolul era f bun la 240 ,acum 180. Glicemia era superba la 120 acum 100,110. Mănânci cu 24 ore înainte de recoltare ceva dulce,ceva gras ,te-ai ars, ies mărite toate și urgent la tratament. Și la tensiune ,înainte era f bine 13 ,14,15/ 9 ,acum e mare ,tratament intens ,scade pulsul,faci bradicardie ,reții grăsimile ,etc. De multe ori la doctor datorita așteptării stresului ca dacă ai tensiune ,de la 130 Îți creste la 170 si gata ești hipertensiv . Trăim o epoca a medicamentelor de sinteza ,la 70 de ani vrem sa fim ca la 7 ani ,ne străduim sa fim slabi ,ridatI, stăm în blocuri ,mâncăm din ambalaje colorate, in magazine luminate feeric , este ca în Vest . Suntem mulțumiți . Sănătate la toată lumea.

  19. Voichita says:

    Dragilor colesterolul meu oscileaza intre 210-230. Cel asa zis ‘bun’ e urias. Cu toate astea artera abdiminala are deja midificari minimale sclerotice. Asa ca fiti atenti si ponderati cind lati o decizie… Personal eu am hotarit sa-l scad sub 210 prin adaugarea de fibre la meniul zilnic si practicarea de sport de 3 ori oe saptamina.

  20. Dorin Braneanu says:

    Marinela, faci insulina?

  21. paul says:

    Nu stiu ce sa zic dar daca e vorba de tensiune ar fi bine sa iti iei medicamentele. Mama mea a luat medicamentele doar cand isi verifica tensiunea si doar daca era mare , si eu sunt contra medicamentelor sunt toxice , a incercat si ceaiuri da a ajuns de 2 ori la urgente cu tensiune peste 350 si cu hemoragie . Probabil daca ai o vointa mai puternica cu regimul si ceaiurile ar fi mult mai bine dar daca ai o tensiune care creste dintr o data si scade dintr o data trebuie avut grija , multa sanatate!.

    1. Iulia says:

      Peste 300mmHg nu masoara tensiometru!?

  22. Melania says:

    În concluzie este rău că luăm Siastatin? Îmi recomandați un înlcuitor?

  23. Melania says:

    Rectific-Sinvastatin de 20 mg.

  24. ela says:

    Ati uitat sa faceti precizarea ca Stefan Balaban este medic veterinar si este implicat la o ferma de gaini. Deci ouale ouale pot fi consumate fara grija?

  25. ileana says:

    Simplu, tensiunea,colestetolul, glicemia scad odata cu fleicile dv. Avetii tensiune mare treceti peste o masa iar seara tensiunea este buna. De a doua zi tineti mod de viata sanatos. Orez pe cat posibil in loc de paine sau o zi da una nu, scade colesterolul si glicemia. Aveti ce manca de regim dar portiile mici nu mancati pana la refuz.

Termeni și Condiții

Toate drepturile rezervate.
Este interzisă reproducerea integrală sau parțială a conținutului fără acordul AquiAhora, ...
mai multe ...

PARTENERII MEDIA

Politica privind Cookies

Aquiahora.ro foloseste atât cookie-uri proprii, cât şi de la terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate …
mai multe …