Consumă zilnic usturoi! Iată de ce

Banner Film Experience

garlic braids 2012 072’’Încă din antichitate usturoiul este considerat un miracol, iar substanța care l-a făcut celebru la nivel planetar este alicina, studiată peste tot în lume, ne spune ing.chimist Ștefan Manea, atunci când îl întrebăm despre un produs natural care n-ar trebui să lipsească din dieta nimănui. Este unul dintre cele mai eficiente antibiotice naturale fiind un antimicrobian care luptă eficient cu virușii, bacteriile, fungii și viermii intestinali, continuă acesta, iar cercetările au arătat că usturiul are capacitatea de a relaxa mușchiul cardiac reducând aritmia cu peste 88% și colesteolul rău cu 42%’’.

Într-adevăr, despre virtuțile extraordinare ale usturoiului știe oricine. Încă din copilărie nu se creează convingerea corectă de altfel, că usturoiul este un bun aliat pentru sănătate, în ciuda mirosului său pătrunzător pe care nasurile fine îl consideră respingător,  iar folclorul a reținut nenumărate legende care vorbesc la superlativ despre proprietățile acestuia.

’’Din fericire – spune Anca Daniela Raiciu – doctor în științe farmaceutice – usturoiul face parte din bucătăria românească și nu trebuie să pledăm prea mult pentru a-i convinge pe oameni că este bun pentru sănătate. De altfel, nici nu-mi imaginez bucătăria românească fără mujdeiul de usturoi, care adaugă savoare și celui mai fad preparat! În ciuda acestui fapt, cu toate că usturoiul nu are nici un fel de toxicitate, nu este mâncat cu plăcere de toată lumea, și mă refer aici la acele persoane care au tulburări digestive. Pentru ca și acestea să se bucure de calitățile deosebite ale acestei plante, divizia de cercetare de la HOFIGAL a inovat tinctura de usturoi un supliment alimentar care aduce substanțe bioactive cu efect benefic în ateroscleroză, hipertensiune arterială, hiperlipidemie, protejând vasele coronariene și cerebrale.

Dacă mai adăugăm faptul că tinctura este profilactică și terapeutică în infecții respiratorii, varice, hemoroizi, diabet, gută și parazitoze intestinale, înțelegem de ce nu putem renunța la usturoi și este necesar să apelăm la soluții alternative, complementare pentru a profita de beneficiile sale pentru sănătate, conchide Daniela Raiciu.’’

Pentru ca o cură de usturoi să genereze impactul curativ pentru care este vestit, este necesar ca usturoiul să fie luat în cure de câteva luni, deoarece numai așa va avea un impact semnificativ asupra colesterolului, hipertensiunii și protejează major aorta de scăderea elasticității.

Studiile populaționale au arătat că usturoiul scade riscul de cancer de colon, esofag și stomac, una sau mai multe porții de usturoi pe săptămână putând fi asociate cu o scădere de 35% a riscului de cancer de colon.

Elementul cheie în prevenirea acestor tipuri de cancer îl constituie compușii cu sulf ai usturoiului.

Articol scris de Adriana Caranfil


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 − three =