Tort sau tartă cu lămâie? Pavlova? Bezele umplute? Să te încumeți a pregăti bezelele acasă? Oare or să iasă? Pot fi făcute și de către un amator?
Specialiștii în cofetărie spun că da, bezele nu sunt greu de pregătit și sunt foarte ieftine daca le faci acasă, numai că trebuie să tii cont de mai multe reguli pentru că bezeaua ta să nu se lase, să iasă crocanta și țanțoșă, dar mai ales gustoasă. Să le numim secrete ale reușitei bezelelor?
Se pot numi și așa pentru că reprezintă un mix de administrare a spațiului de lucru, a tehnicilor de cofetărie și a regulilor specifice pentru pregătirea unui anume tip de desert care este bezeaua.
Decalogul bezelelor perfecte făcute în bucătăria de acasă
- Spală bine cu detergent, clătește și usucă bolul în care urmează să bati albușurile. Curățenia vasului de prepararea a bezelor este obligatorie. Preferă un bol de inox pentru a prepara bezele, mai degrabă decât unul de plastic;
- Scoate ouăle din frigider și separă-le, asigurându-te că nici măcar un strop de gălbenuș nu cade peste albușuri;
- Pentru un rezultat și mai bun, folosește albușuri mai vechi, pe care le-ai păstrat în frigider timp de câteva zile;
- În bucătăria în care pregătești bezelele nu trebuie să fie foarte cald;
- Când faci bezele umiditatea din bucătărie nu trebuie sa fie prea mare;
- Albușurile se bat mai bine dacă sunt puse într-un bol care are o temperatură apropiată de cea a camerei. Încălzește ușor bolul sub un jet de apă fierbinte înainte de a te apuca de procedură;
- Faci bezele obișnuite? Atunci poți folosi zahăr tos, care este chiar recomandat. Dar dacă lucrezi la o bezea mai fină cum ar fi cea pentru Pavlova folosește zahăr pudră. Îl poți obține rapid acasă dând zahărul tos la blender;
- Dacă scopul tău este acela de face o compoziție mai flufy și mai voluminoasă, bate albușurile bine până când acestea capătă consistența unei creme moi, omogene. Apoi, adaugă zahărul încet, punând câte o lingură plină, rând pe rând. Cu alte cuvinte nu adăugă zahărul prea devreme !
- Coace bezelele la temperatura mica, până în 100 de grade, pentru cel puțin o oră sau poate chiar o oră și jumătate – două în funcție de recomandarea din rețetă;
- S-au copt bezele? Închide flacăra cuptorului și lasă-le să se răcească acolo!
După ce s-au răcit mutaţi-le într-un recipient închis ermetic pentru a nu trage umezeala din atmosferă.
Vizualizări total 53, Vizualizări azi 1