Fiecare gospodină are secretele ei, fiecare dintre ele ştie ce şi cum să facă în micul regat al bucătăriei, astfel încât ceea ce va pune în farfuria dragilor ei să fie pe măsura aşteptărilor.
Dar niciodată nu ştim destul şi anumite trucuri sunt extrem de folositoare, de multe ori o jumătate de ceapă, un pic de vanilie sau o modalitate de a găti aduc savori noi bucatelor.
Iată câteva dintre secretele unor gospodine:
- carnea de vită lăsată la marinat în maioneză pentru 30 de minute va fi mai moale, se va prepara mai rapid;
- dacă vreţi să daţi o culoare plăcută ciorbei de burtă, radeţi un morcov, treceţi-l rapid printr-o tigaie cu ulei încins, lăsaţi un pic să se moaie, apoi strecuraţi totul şi adăugaţi peste ciorba deja terminată;
- în aluatul pentru pizza se adaugă o linguriţă de zahăr, va da o mână de ajutor fermentaţiei şi aluatul va creşte mai bine;
- nu folosi doar ulei la prăjit, pieptul de pui tăvălit prin făină şi prăjit rapid în unt este chiar mai sănătos, iar acea puţină grăsime este necesară organismului nostru;
- puiul se sărează cu o oră înainte de a-l pregăti, apoi se usucă şi se bagă la cuptor. Așa va fi crocant la suprafaţă şi fraged în interior;
- peştele la grătar va fi minunat dacă-l aşezaţi pe un pat de felii de lămâie în momentul coacerii, va prinde o aromă delicată şi nu se va lipi;
- îngheţata cumpărată în caserolă se va introduce întâi într-o pungă, se va închide ermetic, apoi se va pune în congelator, astfel îşi va păstra textura, ca şi cum de-abia ar fi fost cumpărată;
- dacă ai scăpat prea multă sare în mâncare, este de ajuns să adaugi o felie mai groasă de cartof crud, va absorbi excesul de sare;
- condimentarea salatei cu un oţet aspru, puternic, duce şi la folosirea unei cantităţi mai mari de ulei, în final salata va fi prea grasă şi ideea noastră de a ne hrăni sănătos va sfârşi prost. Învăţaţi să folosiţi oţet balsamic;
- Pentru a obţine un orez pufos, este de ajuns să adăugaţi în apa de fierbere o linguriţă de suc de lămâie, nu va schimba gustul, dar boabele de orez se vor umfla frumos.
Articol scris de Iuliana Zamfir
Vizualizări total 538, Vizualizări azi 1