Înghețată de mentă fără foc

Banner Film Experience

126-960x1024Dacă obișnuiești să faci lapte din migdale acasă și îți recomandăm acest lucru deoarece este cea mai sănătoasă alternativă la laptele de vacă, atunci îți va fi extrem de ușor să realizezi această rețetă, deoarece ai deja majoritatea ingredientelor.

Folosește aproximativ o jumătate de cană de înălțime medie cu lapte de migdale și aproximativ 400-450 de grame din rămășițele de migdalele rămase în urma stoarcerii laptelui.

Pune-le în blender laolaltă cu frunzele de la 3 legături de mentă proaspătă – se găsește chiar și iarna în supermarketuri – adaugă sucul de la 2 portocale stoarse, un vârf de cuțit de sare de Himalaya și 3 linguri de miere sau sirop de agave, după gust sau după ce ai la îndemână în casa.

Blenduiește foarte bine toate ingredientele, cu un mixer de putere mare, în două reprize. Compoziția trebuie să fie foarte fină, iar frunzele de mentă complet mărunțite, așa încât să rezulte o pastă compactă și uniformă.

Pune amestecul la congelator într-un vas de plastic cu pereții înalți, pentru a-ți veni ușor să bați cu telul la fiecare două ore compoziția respectivă. Este suficient să faci acest lucru de 3 ori, la fiecare două ore.

Înainte de a servi înghețata taie în pătrate foarte mici și presară câteva fâșii de coajă de portocală. Pune o linguriță de dulceață de fructe de pădure peste întreaga compoziție, precum și o frunză de mentă în vârf.

Articol scris de Sergiu Gavriliu


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

10 Responses

 1. Bogzoiu Daniela says:

  Arată delicios!!!

 2. Gitita Elena says:

  Delicioasă! Muțumesc ptr. rețetă!

 3. spuma says:

  <3 iubim ingheta am sa incerc cu drag reteta

 4. Rodica Granpier says:

  Sa vina vara,sigur am sa faca aceasta minunata reteta de inghetata 🙂

 5. Goleanu Anisoara says:

  Un desert bun,aspectuos si sanatos! Il putem prepara usor si, daca tot vine vara ,sa pastram reteta. Ne va fi de mare folos can ne vor napadi caldurile!
  http://aquiahora.ro/inghetata-de-menta-fara-foc/#comment-5948

 6. Goleanu Anisoara says:

  Un desert bun,aspectuos si sanatos! Il putem prepara usor si, daca tot vine vara ,sa pastram reteta. Ne va fi de mare folos can ne vor napadi caldurile!

 7. Mariana Oprea says:

  Interesant. Încercăm să facem și revenim cu impresii.

 8. nastase gabriela says:

  ador migdalele mmmmm delicios

 9. Agache Lucica says:

  Inghetata de menta fara foc este foarte sanatoasa si delicioasa.Folosind laptele din migdale fiind natural si sanatos,frunzele de menta proaspete maruntite,,sucul de la 2 portocale si ,un varf de cutit de sare de la Himalaya,3 linguri de miere sau sirop de agave,toate date la blender obtinem o pasta compacta si uniforma,pe care o punem intr-un vas in cogelator,vasul cu peretii inalti ca sa se poata da la blender de 3 ori la 2 ore.Se serveste portionata in patrate mici ,peste care se poate pune dulceata de fructe de padure,fisii de coaja de portocala,precum si o frunza de menta in varf.Tot sa servesti asa bunatate de inghetata.
  Sa aveti pofta !

 10. Aghinitei Maria says:

  O adevarata delicatesa, mai ales ca folosesti miezul de la migdalele folosite pt. prepararea laptelui de migdale, suc de 2 portocale 3 linguri de miere, blenduiesti si gata o inghetata: sanatoasa,gustoasa si aromata! Sa vina vara si o voi face neaparat, acum nu risc ! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − three =