Iată o mâncare gustoasă, ușoară și extrem de sănătoasă, care merită să intre în meniul tău obișnuit.
O va adora întreaga familie, pentru că aceste chifteluțe pot fi consumate la toate cele trei mese principale ale zilei, dar pot fi luate și la pachet.
De asemenea, pot fi mâncate simple sau cu sos de roșii, cu o garnitură de orez sau însoțite de o salată cum este cea de rucola.
O jumătate de kilogram de burtă de somn sau orice alt pește fără oase se dă prin blender. Scoate într-un castron peștele mărunțit și toacă o ceapă, câțiva căței de usturoi, o legătură de mărar și una de pătrunjel. Adaugă-le peste peștele mărunțit.
Dă pe răzătoarea fină un morcov și pune-l peste restul ingredientelor. Separat bate un ou sau chiar două cu trei-patru linguri rase de făină de psillyum, asezonează cu sare de Himalaya, o linguriță de turmeric, o linguriță de piper și un vârf de linguriță de nucșoară și adaugă peste compoziție de mai sus.
Amestecă bine totul, formează chiftele prin rotunjire, dar ai grijă să le turtești ușor înainte de a le pune la prăjit în ulei de floarea-soarelui, la foc mediu.
Nutriționistul AQUI AHORA, Georgiana Savu, ne asigură că aceste chiftele au un număr redus de calorii, grăsimi sănătoase și asigură un tranzit intestinal bun datorită făinii de psyillium.
Articol scris de Sergiu Gavriliu