Elimină emoțiile otrăvitoare! Elimină vocabularul de victimă!

Banner Film Experience

elimina emotiile toxiceCele mai subtile atacuri pe care le primim zi de zi și a căror forță de distrugere nu o conștientizăm, vin din partea propriilor noastre emoții.

Fiecare zi ar trebui să-ți aducă ceva magic, prin simplu fapt că exiști. Orice abatere de la starea de bucurie naturală vine din acumularea de resentimente, frustrare, obiceiul prost de a judeca și a te compara cu ceilalți, așteptările nejustificate, etc.

Vrei să crești șansele la o stare armonioasă de sănătate fizică și psihică? Iată ce ai de făcut:

Devino conștient de faptul că emoțiile sunt aspectele subiective ale modului în care tu vezi realitatea. Consultantul AQUI AHORA, Georgiana Savu, specialist în medicină ayurvedică îți spune concret, cum să procedezi: ’’Nici n-a început bine ziua și te simți deja obosit și bântuit de gânduri și stări proaste? Găsește un loc liniștit în casă sau stai în fața ferestrei! Lasă-ți mintea să hoinărească în voie câteva minute. Identifică ce te-a supărat și ce întâmplare sau sentiment te-au adus până aici. Apoi notează totul pe un carnețel. Consideră-l jurnalul tău emoțional. Descrie în el faptul de viață care te consumă și starea pe care o resimți atunci când te gândești la asta. Dar nu folosi un vocabular de victimă! Cuvinte precum ’’abandonat’’, ’’disprețuit’’, ’’umilit’’, ’’neglijat’’, ’’neascultat’’, să nu facă parte sub nici o formă din această descriere. Preț de câteva zeci de secunde privește ce ai scris si conștientizează profund următorul lucru: nu confunda faptele de viață cu ceea ce simți tu despre ele! Judecata ta subiectivă a creat emoția toxică ce a însoțit o întâmplare sau alta. Faptele în sine nu au nici o conotație. Doar interpretarea ta despre ele le dă un sens sau altul. În concluzie tu ești cel care ai ales să te simți rănit. Așa cum ai ales să fii rănit, tot la fel poți alege să fii de neatins!’’

Pentru a încheia acest exercițiu cu care să-ți începi ziua, gândește-te profund ce lecție ai învățat din întâmplarea pe care tocmai ai descris-o în jurnalul tău emoțional și care ți-a generat emoțiile toxice de care vrei să scapi. Când vei înțelege ’’lecția’’ vei înțelege că de fapt, ai primit un dar. Un dar al cunoașterii de sine. Te-ai bazat pe cineva care s-a dovedit neserios? Înseamnă că trebuie să te bizui mai mult pe tine decât pe alții. Șeful tău este meschin, dominator și foarte zgârcit cu laudele, în ciuda efortului tău zilnic de a face lucrurile la superlativ? Nu cumva strădania ta este semnul că te afli într-o foame de atenție? A cerși atenția altora este semn al nesiguranței de sine și al lipsei de încredere în forțele tale. 

Practică această detoxifiere emoțională, zi de zi, timp de o săptămână. Repetă procedura până te simți ”curățat”. În fiecare week-end recapitulează lecțiile despre care ai învățat în săptămâna ce a trecut. Transformând vechile trăiri de victimă într-o lecție conștientizată, te vei redresa și îți vei recăpăta vitalitatea!

Mai fă un pas: mulțumește pentru fiecare lecție în parte!

Tocmai ai înaintat pe drumul cunoașterii de sine și al sănătății.

Articol scris de Adriana Caranfil/foto Nicola d’Alessio


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

10 Responses

 1. Maricica Craciun says:

  Ne simtim asa cum alegem noi sa o facem si desi pare ca alegerea ne apartine,nu ne reuseste intotdeauna,important e sa exersam si,cine stie,poate reusim.

 2. ghelbere elena says:

  Nu-mi place sa pozez in victima, chiar daca am fost de multe ori in diverse imprejurari victima

 3. Ficea Adina says:

  “…poate odată vom trai din amintiri,
  cum trece timpul!”

  spunea un cantect prin deceniul sapte al sec. XX.

 4. Ficea Adina says:

  Multumim pentru sfaturi! ar trebui sa tinem cont toti de ele ptr a ne usura un pic viata!

 5. Ficea Adina says:

  Asa e…noi suntem vinovati de starile pe care le avem in fiecare zi, insa nu intotdeaua ele pot fi inlaturate. Uneori chiar pare imposibil…

 6. Goleanu Anisoara says:

  Noi,insine,avem puterea de a trece peste toate,sa indraznim!

 7. Bontas Mihaela (Sofica) says:

  cat adevar in acest articol! pacat ca nu sunt multi oameni care sa constientizeze ca viata e scurta si ca trebuie traita frumos.

 8. Lamiita Durac says:

  Destul de greu …. si ca sa citez si eu un vers din alt cantec … In viata mea nu-s toate chiar la locul lor … “

 9. Ana Prisacaru says:

  Ce exercitiu interesant! O sa incerc si eu poate reusesc.

 10. George says:

  “…poate odată vom trai din amintiri,
  cum trece timpul!”

  spunea un cantect prin deceniul sapte al sec. XX.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fourteen − nine =