Fă-ți ordine în sertare! Fă-ți ordine în viață!

Banner Film Experience

ordine in sertare

Doar 20% dintre noi au capacitatea de a se organiza la locul de muncă şi acasă!

Hârtii arhivate incorect, dosare pe care scriem greşit de nu mai pricepem nici noi mai târziu, mail-uri salvate în fişiere care nu au legătură cu subiectul, sertare pline de notiţe vechi, inutile.

Statisticile spun că la birou, în fiecare săptămână, pierdem 2 ore căutând informaţii pe care tot noi le-am adăpostit ca fiind importante. Numai că nu mai ştim unde!

Acasă, avem altele pe cap! Şifoniere tixite de haine pe care nu le mai purtăm de multă vreme, teancuri de reviste pe care parcă le-am mai răsfoi vreodată, borcănele cu sau fără capac, recipiente păstrate doar – doar or fi de folos vreodată, pungi, hârtii, cutiuţe goale!

Camerele copiilor – alt dezastru: jucării stricate, jocuri incomplete sau doar prea simple pentru vârsta lor!

Uneori, în vieţile noastre, apar evenimente dureroase, divorţ sau decesul unei persoane dragi. Trebuie să eliberăm spaţii şi ne aflăm în faţa aceleiaşi dileme: ce să păstrezi şi ce să arunci…?

Trăim în epoca acumulărilor materiale. Avem obiecte mici și mari cu sutele și miile, de care nu mai ştim ulterior cum să scăpăm!

Într-un univers al dezordinii, iată, se iveşte o nouă meserie: organizatorii profesionişti.
Capabili să te ajute, să pună în cutii hainele, revistele pe care nu le vei mai citi niciodată şi jucăriile de care se pot bucura alţi copii. În multe ţări occidentale această meserie este în plină ascensiune!
Odată înscris pe lista unui organizator, el îți preia problema și îţi va ordona totul. Liniştiţi, discreţi, eficienţi, aceşti oameni reuşesc să creeze în jurul tău acel ambient plăcut și aerisit de care ai atâta nevoie!

Te provoc să duci acest principiu al ordinii la un nivel mai profund. Procedează exact la fel și cu spațiul tău afectiv: aruncă ce nu-ți mai trebuie, renunță la acele prejudecăți care te țin în loc, scoate afară relațiile toxice din viața ta…

Poate că stiai, poate că nu, ar amerindienii au o tradiție: de câte ori dobândesc ceva nou, renunță la ceva vechi. Fac loc progresului, în mod conștient, și se detașează pentru totdeauna de ceea ce le-a devenit nefolositor.

Însă aceasta este o muncă pe care trebui să o faci singur! Vei constata fericit cât spațiu ai dobândit, gata să fie populat cu un nou început!

Te încumeți?

Articol scris de Liliana Angheluță/foto Nicola d’Alessio


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

6 Responses

 1. ghelbere elena says:

  Imi place sa am totul pus in ordine ca atunci cand caut ceva sa gasesc acolo nu stiu ca l-am pus. De doua ori pe an fac cum se spune o curatenie generala cand arunc tot ce nu-mi mai trebuie sau nu-mi mai este de folos.

 2. (puiu)barbalata mirela says:

  Interesant. La mine functioneaza si nu…..recunosc, nu prea fac asta, desi ar trebui…..prefer sa merg pe ideea ca imi place sa fac mereu curatenie in viata mea, sufletul meu…in sertare mai rar. 🙂

 3. Goleanu Anisoara says:

  Imi place alaturarea celor doua: viata si sertarul!Imi place sa fac ordine in sertare, gasesc lucruri uitate,pe care le cautasem mult si nu le mai gaseam, gasesc lucruri inutile, pe carre le arunc,gasesc lucruri care nu-si gasesc rostul acolo si le pun la locul lor….asa e si cu viata!Retraiesc amintiri uitate,uit ce nu-mi mai trebuie,ce e rau,, mai schimb prietenii care m-au tradat, traiesc emotii noi,curat sufletul de indoieli, ,de tristete, de invidie .Am o viata decenta,am grija sa traiesc frumos,in incredere si optimism.

 4. Serafimciuc Claudia-Lavinia says:

  Ce bine-ar fi sa functioneze si la mine!

 5. Aghinitei Maria says:

  In viata da, in sertare mai rar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 − 2 =