Germenii de lucernă – vindecătorul cu o mie de proprietăți

Banner Film Experience

germeni lucerna

Pentru a beneficia de calitățile extraordinare ale acestui superaliment, folosește-l exclusiv nepreparat termic.

Germenii de lucernă sunt ideal de folosit în perioadele în care inițiezi o cură de detoxifiere, pentru că are acțiune de stimulare a ficatului, prin eliminarea toxinelor.
Cu de 4 ori mai multă vitamină C decât  citricele și un conținut ridicat de vitamina U, vestită pentru capacitatea de vindecare a ulcerului, cu minerale precum magneziu și calciu, fier, potasiu, acești germeni intră în categoria superalimentelor, datorită cantității însemnate de enzime.

Fă-ți gemenii acasă, lăsând să încolțească, după ce în prealabil ai spălat bine și ai lăsat câteva ore în apă, jumătate de ceașcă de semințe. Scurge-le apa excedentară și lasă-le la încolțit. Cam în 3-6 zile încolțesc și le dau lăstarii, în tot acest timp fiind necesară spălarea lor zilnică într-o sită, sau umezirea cu ajutorul unei stropitori de mici dimensiuni. Mai nou, acest tip de germeni sunt de găsit în multe supermarketuri, de unde-i poți cumpăra asigurându-te că sunt proaspeți și plini de clorofilă, așa cum trebuie să fie germenii corect încolțiți.

Este atât de ușor să obții germenii acasă încât nu văd nici un motiv pentru care să nu faci asta – te sfătuiește nutriționistul AQUI AHORA. Dintr-o jumătate de ceașcă de semințe vei obține suficienți germeni pentru întreaga săptămână. Păstrează-i la frigider, și folosește-i zi de zi, în salate, iaurt, supe, în sandwich-uri, pune-i în mâncărurile principale, și te vei bucura de gustul lor ușor crocant și proaspăt. Germenii sunt profund alcalinizanți, aspect care îi face pur și simplu, inestimabili. Folosește-i constant, vreme îndelungată, dacă vrei să obții schimbarea în bine a stării de sănătate. Creșterea energiei și un sistem imunitar mai fortificat vor fi primele beneficii, iar prin mineralele pe care le conține, sprijină sănătatea dinților și a oaselor la copil și adult.

Studiile au demonstrat că germenii de lucernă, mai numiți și alfa-alfa, pot fi folosiți, ca adjuvanți, la persoanele care au diabet de tip 2 – zaharat – pe lângă tratamentul prescris de medicul curant. Reduc moderat glicemia și curăță pancreasul.

Cele care au devenit mămici, spune Elena Popa, au un aliat în acești germeni minunați, prin faptul că stimulează producerea laptelui mamar. Studiile au arătat că germenii de lucernă nu se administrează în perioada gravidității, ci după naștere. Este un tonic general, ceea ce le face de două ori recomandabile proaspetelor mame, susținând efortul extraordinar pe care acestea trebuie sa-l facă după aducerea copilului pe lume. Germenii au rol important în sănătatea femeii, reducând incidența cancerelor de sân, datorită capacității lor enzimatice de a regenera celulele bolnave și de a stopa înmulțirea celulelor maligne. De asemenea, germenii oferă suport pentru buna funcționare a tiroidei.

Având în vedere proprietățile extraordinare și capacitatea lor nutritivă ridicată, fă un pas în reconsiderarea sănătății tale și integrează germenii de lucernă în alimentația ta și a întregii familii. Citește aici reteta salatei de ton cu germeni de lucernă.

Articol scris de Adriana Caranfil


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

4 Responses

 1. dumitrescu raluca says:

  cine ar fi crezut ca germenii de lucerna are atatea proprietati ,nici nu m-as fi gandit ,este naturala ,dar sincer nu am vazut in magazine sau nu m-am uitat eu unde trebuie ,super articol felicitari

 2. ghelbere elena says:

  Bun, sanatos cu puteri vindecatoare, dar nu cunosc produsul.

 3. (puiu)barbalata mirela says:

  Poftim? Nu am auzit de asa ceva pana acum. Nu am vazut pe nicaieri dar sincer nici nu am cautat. Habar nu aveam
  Interesant articolul.

 4. Bontas Mihaela (Sofica) says:

  Si mie mi-au facut cu ohiul atunci cand am vazut cutiile cu germeni de grau in hypermarket, dar nu am stiut ce pot face cu ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × three =