Îmbrăcată cu gust înseamnă un dulap bine organizat

Banner Film Experience

aqui-ahora-imbracata-cu-gust-inseamna-un-dulap-bine-organizatMilioane de femei se întreabă în fața ușilor larg deschise ale dulapului de haine cu ce să se îmbrace pentru noua zi ce stă să înceapă.

Și cine știe mai bine, dacă nu o femeie, cât de mult este legată starea de spirit și chiar randamentul pe parcursul întregii zile, dacă nu faptul de a te ști bine îmbrăcată, de preferat cu stil și rafinament?

Olivia Palermo care lucrează pentru brandul Tommy Hilfiger a învățat care e principiul de bază după care să se ghideze când avea doar câțiva ani:

’’Și astăzi urmez un sfat primit cu mult timp în urmă de la mama mea, care mi-a făcut prima incursiune în lumea eleganței, chiar dacă la acel moment nici ea însăși nu știa! Mi-a spus să nu ies niciodată din casă până când nu sunt îmbrăcată din cap până-n picioare cum îmi doresc. Doar în acest fel ai mai multă încredere în tine, prin simplul fapt că te simți prezentabilă! – îmi zicea ea mereu.’’

Ușor de zis, dar cum să faci acest lucru fără să cheltuiești tone de bani, cumpărând mereu haine noi, dar continuând să te întrebi disperată ’’eu cu ce mă îmbrac astăzi?!’’

Tot Olivia Palermo ne scoate din această dilemă, cu o soluție mai simplă decât ți-ai imagina:

’’Ca și mine, milioane de femei sunt pe fugă dimineața, așa că timpul de meditație în fața garderobei este extrem de redus. Secretul pe care-l împărtășesc cu toată lumea este să ai un dulap foarte bine organizat. Este de necrezut ce facil este să-ți dai seama care sunt hainele potrivite pentru ziua în curs, dacă nu ai lucruri inutile – pe care nu le-ai mai îmbrăcat de ani de zile și pe care sigur n-o să le îmbraci astăzi – sau obiecte aruncate de-a valma! Tot ce fac în fiecare dimineață este să obțin mereu combinații noi din hainele care sunt deja acolo’’.

Gestul este ușor de făcut atunci când hainele sunt călcate și așezate individual pe umerașe, una câte una, iar ciorapii, accesoriile și pantofi sunt așezate cuminți în rastelurile lor. Știu, cuvântul ’’rastel’’ cu rezonanțele lui soldățești strâmbă  nasul multor femei, dar este rețeta sigură de a economisi timpul și de a arăta trăznet când ieși din casă.

Această regulă este fără greș mai ales dacă în garderobă ai haine clasice, printre care o pereche perfectă de pantofi cu toc, o rochie neagră pe corp, unul-două sacouri croite impecabil, și o tonă de accesorii.

Cu piesele de bază peste care poți să suprapui diverse texturi, și cu accesorii alese în concordanță cu momentul zilei și evenimentul la care participi, poți crea outfituri cu stil, fără a aloca volume indecente timp și de bani.

Articol scris de Irina Demetrescu / Sursa foto: stilulfeminin.com


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

1 Response

  1. (puiu)barbalata mirela says:

    Din acest articol putem invata nu doar cum sa mentinem ordinea in sifonierul nostru ci si cum sa ne organizam mai bine dimineata cand trebie sa plecam la servici. Adevarat si corect spus, dar sa fim realiste chiar toate fdmeile sunt asa? Mie mi s a intamplat sa ma razgandesc, sa mi se rupa dresul, sa nu se potriveasca tinuta aleasa initial, stai ca am auzit avum ca va ploua, etc…… si uite sa trece timpul si ne imbracam pe fuga. Mie mi s a intamplat de multe ori. Asa ca….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 1 =