Lămpile de manichiură cu UV au efect cancerigen

Banner Film Experience

lampa-manichiura-uvMâinile frumoase și îngrijite sunt o marcă a feminității. Marketerii din industria de profil au știut cum să vândă mai bine atuu-ul pe care ți-l conferă acest fapt și astfel s-a născut o adevărată pasiune pentru pictarea unghiilor.

Deși încă din anii 50 se știa despre unghiile cu gel descoperite aproape întâmplător de către un stomatolog american, abia în ultimele decenii această modă a făcut înconjurul lumii.

Avantaje și dezavantaje ale manichiurii semipermanente și unghiilor cu gel

Principalele avantaje ale realizării manichiurii cu gel sau semipermanente este aceea că unghiile arată îngrijit, sunt mai frumoase și rezistă mai mult decât unghiile naturale. O manichiură cu gel rezistă 4-5 săptămâni, în timp ce una semipermanentă în jur de 2-3 săptămâni.

Printre dezavantaje se numără faptul că unghiile naturale sunt afectate din cauza pilirii, că pot apărea micoze pe și sub patul unghial și că sunt destul de costisitoare.

24 de ședințe la lampa UV afectează ADN-ul

Dar mai există un dezavantaj și acesta este legat de sănătate. Un studiu recent a pus în evidență faptul că lămpile cu UV folosite pentru uscarea manichiurii semipermanente sau cu gel au efect cancerigen, mai ales dacă se atinge o limită de 60 de jouli pe centimetrul pătrat.

Dacă o persoană este expusă mai mult de 24 de ședințe la astfel de raze, începe o afectare progresivă a ADN-ului. Dacă te expui și la alte aparate cu UV riscul crește progresiv.

Pentru a evita folosirea lămpii UV, poți usca unghiile folosind uscătorul de păr setat pe aer rece sau, în cazul manichiurii semipermanente și a celei cu gel, folosește o cremă cu factor ridicat de protecție. Un alt gest este acela de a folosi mănuși de plastic de unică folosință cărora să le tai vârfurile.

Articol scris de Cristina Andreea Nicolicea

 

 


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + thirteen =