O regină pe eșafod – Hillary Mantel – Editura Humanitas

Banner Film Experience

Această carte s-a bucurat de un succes fulminant, fiind bestseller în principalele publicaţii din Marea Britanie, SUA şi Germania, tradusă în peste 30 de țări.

Hilary Mantel, autoarea acestui roman, începe să fie descoperită și citită și în România și sunt toate indiciile că această carte ar trebui să fie un best-seller și aici, mai ales că apare în prestigioasa editură Humanitas.

Este o carte consistentă și descifrabilă în mai multe chei, dacă nu cumva lectura te ia și te poartă cu ea prin toate ungherele vieții lui Henric al –VIII-lea și nu-ți lasă timp de reflecție până nu parcurgi și ultima pagină.

Cu șase neveste, dintre care trei s-au numit la fel  – ce fel de simplă coincidență mai e și asta? – precum și cu ambiția sa de a deveni patronul noii biserici a țării sale pe care a întemeiat-o după desprinderea de sub autoritatea papală, Henric este un personaj epic, peste poate de ambițios, magnetic.

Strategii complicate și intrigi țesute fin, personalități istorice semnificative aduse în prim plan precum Anne Boleyn şi Thomas Cromwell, alianțe de putere și moștenitori care nu se nasc la timp, sunt doar câteva dintre nucleele romanului ’’O regină pe eșafod’’.

Este o carte care a câștigat nenumărate premii – de două ori doar Man Booker Prize și a intrat într-o sumedenie de topuri precum Amazon, Top 5 Literature and Fiction, deci ar putea intra și în topul tău personal, după ce îți vei îngădui răgazul atât de tihnit al lecturării unei cărți bune, o meditație inteligentă asupra vanității și jocurilor destinului.

Poți citi câteva pagini aici sau poți cumpăra cartea de la Editura Humanitas Fiction de aici.

Articol scris de Luminița Tănase-Ionescu / sursa foto. humanitas.ro


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

1 Response

  1. ghelbere elena says:

    Imi pare rau nu am citit aceasta carte. Cand eram mai tanara citeam foarte mult, acum parca o zi nu are 24 de ore parca are mult mai putine si nu mai am timp destul si pentru a citi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eleven − 3 =