Pătlagina, planta pe care ţăranii o numesc “regină”

Banner Film Experience

Aqui Ahora - patlaginaCreşte pretutindeni şi, insistentă, iese la iveală chiar şi-n locurile în care iarba a fost tăiată! Din primăvară până toamna târziu trecem pe lângă ea, fără să ştim cât  bine ne-ar putea face. Se poate consuma chiar crudă, amestecată cu un pic de salată. Nu culegeţi doar frunzele, tijele subţiri cu seminţe au aceleaşi proprietăţi! – ne îndeamnă Anca Daniela Raiciu, doctor în științe farmaceutice și specialist în fitoterapie.

Deoarece țăranul român a folosit-o dintotdeauna ca panaceu pentru o sumedenie de afecțiuni și pentru că este ușor de găsit și de recoltat, a considerat-o o regină a vegetalului și pe bună dreptate:

  • are un conţinut ridicat de flavoizi care luptă împotriva viruşilor şi a bacteriilor;
  • are proprietăţi anti-inflamatorii şi antibacteriene. De exemplu frunzele, zdrobite un pic şi aplicate peste răni, reuşesc să oprească sângerările şi să cicatrizeze deoarece planta are un conţinut bogat de vitamine K, A şi C;
  • curăţă plămânii şi vindecă tusea, fumătorii găsind în ea un aliat serios, deoarece fluidifică secreţiile sistemului respirator și ajută la vindecarea  bronşitelor cronice provocate de fum;
  • ceaiurile consumate călduţe, cu regularitate, ajută la emolierea şi expectoraţie, mai ales dacă te confrunți cu o tuse peristentă.

Pentru cei care doresc să facă din patlagină un aliat de drum lung pentru afecțiunile amintite mai sus, HOFIGAL  a creat ceaiul ecologic de patlagină,  tinctura de patlagină – excelentă pentru rinitele alergice – și săpunul vegetal lichid  ce conține extract din această plantă.

Cei care doresc să achiziționeze aceste produse se pot adresa farmaciilor Hofigal din toată țara sau magazinelor care revând aceste produse sau, mai simplu, pot comanda online, dând click pe “Comandă acum”.

cumpara-acum1-1

Articol scris de Raluca Nechita / Sursa foto: eplante.ro

 


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

2 Responses

  1. FETIC BIANCA says:

    siropul de patlagina l-am folosit si eu pe tp sarcini inpotriva tusei

  2. Goleanu Anisoara says:

    Hofigal stie ce ne trebuie si nu ignora plantele , cunoscute din batrani ca tamaduitoare . Verificate si testate, plantele devin aliatul nostru impotriva bolilor. Nu toate firmele scot pe piata produse cosmetice si pentru sanatatea noastra doar cu ingrediente care nu ne fac rau dar,Hofigal, ne-a capatat increderea si folosim produsele create fara teama unor efecte secundare negative. Patlagina este o planta folosita de Hofigal fiindca e pacat sa ignori proprietatile tamaduitoare ale acesteia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 10 =