Pledoarie pentru cosmetica de bucătărie

Banner Film Experience

crema preparata in casaAQUI AHORA te încurajează să experimentezi realizarea manufacturată a unor produse de îngrijire, singura modalitate în care poți fi sigur de calitatea ingredientelor și de sănătatea pielii tale.

Reține: când ești în fața raftului cu produse cosmetice, trebuie să fii la fel de responsabil ca în fața celui cu produse alimentare. Un principiu extrem de sănătos este acela de a nu pune pe piele produse pe care nu le-ai putea mânca! Este greu de respectat, recunosc, dar vom încerca și vom reuși împreună.

Dacă nu ești sigur de produsele din comerțul cu amănuntul – și chiar te sfătuiesc să fii circumspect – mai bine nu le folosi! Pielea este cel mai mare organ al corpului, deci orice pui pe ea se răspândește imediat și în sistemul limfatic, influențându-ți corpul la nivel chimic și hormonal.

Prepară în propria ta bucătărie cremele de îngrijire cosmetică și pe cele cu valoare terapeutică, în același mod în care-ți prepari mâncarea. Fă doze mici ca să te asiguri că își mențin prospețimea.

De ce ai face asta?

 • Pentru că știi și tu că reclamele din magazine sunt absolut exagerate. Doar ai văzut cum se face: se ia o tânără de 20 de ani al carei ten este oricum perfect și se arată ce minuni a făcut crema X pentru tenul ei. Afirmațiile de genul: ‘’cu 76% mai multă strălucire’’ sau ‘’32% riduri diminuate în doar zece zile de folosire’’ sunt tâmpenii absolute! Ești prea inteligent ca să nu realizezi că marketingul unor produse de acest gen se bazează pe mistificare, exagerare și detunare.
 • Pentru că numai tu îți cunoști corpul și nevoile lui, iar în fața rândurilor kilometrice cu produse industriale spiritul tău critic este oricum neputiincios. Iei o cremă de pe raft, oricare ar fi ea, o folosești sperând să obții ceea ce scrie in prospect, dar producătorul n-a gândit-o special pentru tine, pentru că  tu esti unic, iar el produce pentru mase de oameni, nu pentru individualități!
 • Pentru că dacă vei contribui direct la starea ta de bine și a celor cu care-ți împarți viața, îți va crește înzecit iubirea de sine, de oameni, și respectul pe care ți-l datorezi ție și celorlalți.
 • Pentru ca ești direct responsabil pentru sănătatea ta. Dacă tu nu ești implicat în propria-ți sănătate  nimeni n-o va face. Nu poți să învinovățești pe nimeni de nimic! Responsabilitatea îți revine de la un capăt la altul! aqui-ahora

Să ciulim urechea la specialiști

Consultantul AQUI AHORA, bio-fizicianul Haritina Moldovan precizează că deși reclama falsă este pedepsită de lege, comercianții nu se sfiesc să expună produse care nu corespund nici cu eticheta, nici cu prețul. Ea ne ajută să ne punem câteva întrebări obligatorii:

Produsul este bun și pentru mine?
Dacă ai acnee, ten deshidratat, ești tânăr sau matur, ai probleme specifice ale tenului generate de hormoni, sau alte probleme de sănătate,  crema trebuie să se adreseze în totalitate acestora.

Care e baza preparatului cosmetic: cremă, loțiune sau unguent?
Alege forma de prezentare, în funcție de scopul urmărit.

Aleg un produs natural?
Atunci trebuie să conțină ingredienți activi din plante. Uită-te la etichetă ca să găsești lista acestora în ordine descrescătoare, în funcție de concentrație.

Verifică metoda de preparare a produsului.
Legislația spune că trebuie să îndeplinească: ”Regulile de buna practică de fabricație pentru produsele cosmetice”. Verifică dacă este precizat acest lucru pe produs.

Procedând astfel, vigilența ta va fi răsplătită. Pielea frumoasă și curată nu se demodează niciodată! Vom reveni cu articole în care te vom învăța să-ți prepari singur produsele de îngrijire cosmetică și terapeutică.

Articol scris de Adriana Caranfil


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

5 Responses

 1. Goleanu Anisoara says:

  E necesara aceasta pledoarie pentru folosirea ingredientelor naturale in cosmetica. Prin cosmeticele din comert,Pielea primeste substante chimice care dauneaza sanatatii si, in loc sa te infrumusetezi,te imbolnavesti. Sunt firme care se straduiesc sa trimita pe piata produse cosmetice cu adevarat eficiente ,preparate din plante tamaduitoare, folosesc retete vechi , de la strabunii nostri. Hofigal este una dintre ele.

 2. (puiu) barbalata mirela says:

  Eu am un ten uscat, sensibil si cu roseata……deci sunt foarte atenta la ce cumpar. Nu mi am preparat paa acum acasa o crema specifica tenului meu ( sincer nici nu as sti ce sa pun) dar am imbunatatit o crema cumparata deja

 3. Bontas Mihaela (Sofica) says:

  si eu mi-am facut acasa o crema de fata, doar cu ingrediente naturale.

 4. cris says:

  Ar fi bune si niste retete-simple si putin costisitoare…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fourteen − four =