Și totuși, când vine dragostea?

Banner Film Experience

Când eram mică visam să mă căsătoresc cu o persoană inteligentă și cu simțul umorului, care să mă facă să râd mereu.

Pe la vârsta adolescenței, când prima relație s-a finalizat cu lacrimi și suspine, am considerat că o relație înseamnă refugiul în brațele cuiva care-mi făcea inima să tresară. În același timp, mă autoconvingeam că nu are rost să-mi las inima să simtă prea mult, de teamă de a nu experimenta gustul amar al primei ratări.

După ce câteva dintre relațiile mele au eșuat de-a dreptul, m-am fixat într-o anume stare: De ce să mă căsătoresc vreodată, dacă în jurul meu văd doar divorțuri, relații prăbușite, regrete și durere? 

Din fetița care își imaginase că un prinț o va purta pe brațele fericirii, devenisem un opozant al tuturor celor care-mi vorbeau despre căsătorie. Pregătisem un arsenal bine ticluit de întrebări care urmau s-o încolțească nemilos pe cel/cea care se pregătea să devină soț sau soție.

Ajunsesem la un comportament repetitiv care nu mă ducea nicăieri. Propria-mi atitudine mă îngrozea de-a dreptul! Am avut totuși luciditatea să realizez că suferința îmi ’’spălase’’ creierul și mă afectase până în fibra ființei. Realizam că aveam nevoie de o schimbare a acestui tipar vicios și asta cât mai repede!

Am fost inspirată când am apelat la serviciile unui specialist, mai exact ale unui psiholog.  M-a ajutat să identific și să vindec rănile trecutului, iar atunci când durerea a dispărut, am fost din nou liberă să simt și să îmi deschid sufletul în fața prințului meu. Acesta a apărut exact în momentul în care am fost pregătită să îl primesc, iar după doar șase luni de relație a venit și cererea în căsătorie.  Am spus DA din tot sufletul! 

Dragostea poate să provoace uneori haos, confuzie, durere și suferință.  Dar am învățat că dragostea este EXACT ce vrei tu să fie! Pur și simplu este destul să-ți dorești să fii mai bun pentru cel de lângă tine!

Și totuși, când vine dragostea?

Exact în momentul în care începi să-ți vindeci trecutul și să recuperezi, bucată cu bucată, sufletul tău originar. Acela pe care-l credeai confiscat de cei pe care i-ai iubit și care ți-au jefuit speranțele și încrederea.  

Dragostea vine atunci când te vei ierta și te vei iubi!

În momentul magic al acceptării de sine, apare dragostea și te învață drumul spre inima ta.

Articol scris de Ioana Mădălina


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

3 Responses

  1. Bogzoiu Daniela says:

    Eu cred ca dragostea vine exact la momentul potrivit, nici prea devreme, nici prea tarziu, sau…. asa s-a intamplat la mine.

  2. gabriela says:

    multumesc ,,, asa este ,,,,continuati sa ma informati ,,,AM NEVOIE DE CUNOASTERE ,,,

  3. Goleanu Anisoara says:

    Dragostea vine cand nici nu gandesti ,dar, daca vrei s-o pastrezi si s-o dezvolti, trebuie sa lupti.Dragostea nu inseamna numai imbratisari si sarutari, trebuie sa o intretii zi de zi. Si cand iubesti, nu e greu.Daca partenerul raspunde cu dragoste la dragoste,atunci viata e un bun castigat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + eighteen =