Spirulina, de 30 de ori mai bogată în vitamina B decât friptura de vită!

Banner Film Experience

spirulina-de 30-de-ori-mai-bogata-in-vitamina-B-decat-friptura-de-vita”Algele au o compoziție atât de ieșită din comun din punct de vedere nutrițional încât cercetătorii au inclus-o pe lista scurtă a superalimentelor – afirmă inginer chimist Ștefan Manea și adaugă: Au mai multă vitamină C, iod și calciu decât portocalele!

Pentru că au un conținut foarte mare de clorofilă ele au constituit principala hrană a omului în Cosmos și nu din întâmplare, ci pentru că au fost, de fapt, prima manifestare a vieții de pe Pământ.  

Știți ce face clorofila?

Are un puternic efect de regenerare și energizare imediată a întregului organism, aducând o vitalitate binevenită. De aceea algele sunt nelipsite din hrana sportivilor de performanță, a cosmonauților, a piloților și a tuturor celor care vor să facă o baie subită de energie.

Să țineți minte ce vă spun –  într-un orizont de timp nu prea îndepărtat, algele vor deveni hrana întregii lumi, în condițiile în care populația se înmulțește exploziv, iar resursele de hrană sunt din ce în ce mai greu de procurat” – conchide interlocutorul nostru.

Algele, cele mai mari furnizoare de iod dintre toate alimentele cunoscute

Există alge albastre, verzi, roșii brune și toate sunt excepționale – susține Anca Daniela Raiciu, doctor în științe farmaceutice și specialist în fitoterapie. Iată de ce sunt considerate ca atare de către cercetători:

”Oamenii vor să știe cum se justifică acest adjectiv de ”excepțional” când e vorba de alge. În primul rând trebuie spus că sunt cele mai mari furnizoare de iod dintre toate alimentele cunoscute, lipsa acestuia provocând mari deficiențe în corp. Kilogramele în plus și gușa sunt cele mai mici probleme dacă ne gândim că cele mai de temut sunt bolile autoimune ale glandei tiroide asociate cu creșterea riscului de cancer: de sân, endometru, ovar, prostată.

Au toate vitaminele posibile, dar mai ales sunt bogate în B12, spirulina fiind de 30 de ori mai concentrată în această privință decât o porție zdravănă de carne de vită, în timp ce este foarte săracă în calorii – precizează interlocutoarea noastră – Tocmai de aceea se folosește cu mult succes în regimurile de slăbire, întrucât conținutul său de fucoxanthin arde accelerat grăsimile.

Cei care suferă de gută, reumatism, constipație, diabet își găsesc alinarea consumând aceste plante. Algele se pot cuspirulina-algempăra uscate de la magazinele de profil și puse în apă pentru a se rehidrata. În acest mod nu-și pierd proprietățile nutritive și pot fi folosite în salate, supe, în diverse aperitive. Oțetul, usturoiul, condimentele întregesc gustul acestora, de aceea fac parte dintre alimentele preferate de miliarde de oameni de pe pământ” – susține specialistul.

Cine nu suporta gustul algelor să ia suplimente cu Spirulină. Nu au nici o contraindicație!

În ciuda valorii lor nutriționale și a minunilor pe care le fac pentru sănătate, nu toată lumea poate consuma alge – afirmă specialistul în fitoterapie A.D. Raiciu:

”Mai ales la noi în țară acest lucru este foarte puțin probabil, întrucât algele nu fac parte din cultura noastră gastronomică, motiv pentru care trebuie să ducem o muncă de lămurire și de educare a populației cu privire la calitățile de superaliment ale acestei plante. Celor care nu suportă gustul algelor, le recomand să consume spirulină sub formă de suplimente. Important este că nu au nici o contraindicație!

Întrucât pe piață am găsit și am testat chiar produse a căror proveniența este uneori îndoielnică, recomand să se consume suplimentul alimentar românesc Spirulina produs de HOFIGAL, un produs perfect natural, realizat în condiții tehnologice, de igienă și biodisponibilitate absolute.

Nici o persoană care dorește să stea deoparte de infecțiile microbiene, virale,  boli maligne, acumulare de toxine nu se poate lipsi de spirulină.”

Adulții vor lua comprimatele cu 30 de minute înainte de mesele principale, 1.5-3 grame în cure prelungite de până la 180 de zile, iar sportivii doze duble în concursuri sau antrenamente intensive.

Produsul poate fi cumpărat din farmaciile HOFIGAL din toată țara, farmaciile partenere sau comandat online de aici:

cumpara-acum1-1

Interviu realizat de Adriana Caranfil


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × three =