19 specialiști în turism, proprietari de agenții de turism, candidează pentru Consiliul Director al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), iar trei dintre ei, Dan Anghelescu, Aurelian Marin și Andrei Răzvan Nacea, pentru funcția de președinte ANAT.
Actualul președinte al ANAT, Lucia Nora Morariu, și-a depus candidatura pentru Consiliul Director, după al doilea mandat de doi ani la conducerea asociației, început în martie 2013.
“E nevoie de forțe proaspete la conducerea ANAT, de oameni care să înțeleagă că trebuie să se implice direct în activitatea asociației și în folosul membrilor pe care doresc să îi reprezinte și să îi conducă. Se dorește de mult o întinerire și o schimbare a echipei de conducere a ANAT”, declară președintele asociației.
În 2013, când a preluat din nou funcția, industria de călătorii era dominată de probleme și conflicte și nu își dorea nimeni să conducă ANAT. Asociația avea nevoie de o intervenție în management și de finalizarea unor proiecte legislative ințiate.
“La vremea respectivă, am fost rugată de colegi să intervin și am făcut-o pentru că trebuia să scot lucrurile la liman. Am avut un mandat bun, am întărit financiar asociația, am finalizat Legea voucherelor de vacanță și alte acte normative utile industriei noastre, am avut o colaborare excelentă cu prim-vicepreședinții Alin Burcea si Mălin Mălineanu, ne-am făcut datoria. De acum însă, lăsăm poziția de președinte acelora care își doresc de mult să reformeze conceptul ANAT. E vremea lupilor tineri!
Noul președinte al ANAT are o misiune grea. Funcția este una onorifică, neretribuită. Mai mult decât atât, presupune asumarea unor cheltuieli personale pentru prezență, reprezentare, deplasare, timp, studiu și concepție, cu atât mai mult cu cât ANAT a fost și este mai activ și mai puternic decât un întreg Minister al Turismului. Le urez succes candidaților și îi asigur de întreaga mea susținere”, declară președintele ANAT, Lucia Nora Morariu.
Dan Anghelescu, proprietarul La Piovra Turista, membru în actualul Consiliu Director, președinte al Comisiei Resurse Umane, Formare și Perfecționare Profesională și membru în Comisia Târguri de Turism și Evenimente Proprii ANAT, consideră că a venit momentul să ofere sprijinul său asociației, din poziția de președinte, după ce, de-a lungul carierei sale de antreprenor în turism, ANAT i-a oferit consultanță, susținere și motivație.
“După aproape 30 de ani de carieră în turism, începută ca ghid pe băncile liceului, 23 de ani de când dețin aceeași agenție de turism și aproape 20 de ani de când sunt membru ANAT consider că a sosit vremea să îmi pun în valoare, la rândul meu, experiența în sprijinul breslei agențiilor de turism din România”, declară Dan Anghelescu.
“Doresc să sprijin egalitatea de șanse între membri sub semnul eticii și profesionalismului, să asigur o mai bună comunicare între membri, să promovez mai bine către public și parteneri calitatea serviciilor oferite de membrii ANAT. Voi acționa atât pentru o comunicare rapidă, prin mediul online, cât și printr-o comunicare mai personală, prin intermediul evenimentelor pentru membri. Voi organiza permanent cursuri de formare și perfecționare accesibile tuturor membrilor ANAT. Nu în ultimul rând, doresc stimularea exportului de servicii turistice, deci a incomingului”, anunță Dan Anghelescu că sunt prioritățile sale dacă va fi ales președinte ANAT.
Aurelian Marin, managerul general al agenţiei de turism PARADIS din Constanța, are o experiență de aproape 20 de ani în industria turismului. El este și președintele Regiunii Sud-Est a ANAT, președintele Grupului de Lucru pentru Codul de Etică, membru în Comisia de Etică și în cea de Marketing Intern. Programul său de management vizează dezvoltarea și promovarea turismului și adaptarea la modul dinamic în care astăzi relaționează piețele turistice mondiale.
“Am identificat multe probleme pe care le consider prioritare, printre care: promovarea internă și externă, educația în întreg angrenajul de turism, unificarea partenerilor din turism într-o singură voce pentru a aduce consistență și credibilitate în demersurile făcute pe lângă autorități. Sunt probleme care se adaugă celor strict specifice celor din branșă”, precizează Aurelian Marin.
”Am legături de colaborare cu foarte multe agenţii de turism din România şi doresc să mă bazez pe această bună relaţionare astfel încât să o transform într-o platformă de comunicare liberă, sinceră şi directă, în interesul membrilor ANAT şi al ANAT ca entitate”, adaugă candidatul pentru funcția de președinte.
Andrei Răzvan Nacea, proprietarul Seytour, este cel mai tânăr dintre candidați și are o experiență acumulată în turism în Statele Unite și Elveția. El este și purtator de cuvânt al ANAT pentru turismul medical și delegat al asociației în Comisia de Incoming la ECTAA – Grupul Asociatiilor Agentiilor de Turism si Touroperatorilor din cadrul Uniunii Europene. Programul său de management se bazează, în principal, pe promovarea tinerilor din domeniul turismului.
“Tinerii care au plecat să studieze sau să muncească în străinătate nu se mai întorc pentru că și-au pierdut speranța, iar agențiile mici de turism, conduse de tineri, nu cred foarte mult în ANAT, nu înțeleg foarte bine misiunea și valorile ANAT. Prin candidatura mea la functia de președinte vreau să transmit un mesaj tuturor tinerilor să aibă încredere că se pot realiza și în țara lor”, declară Andrei Răzvan Nacea.
“Vreau să înființez la ANAT ’Travel Startups’, o comisie dedicată tinerilor, care va funcționa alături de grupului de lucru ’Laborator de inovație în turism’, să sprijinim stațiunile balneo-climaterice prin ’Laboratorul de inovație în Turism Medical’, care va face lobby pentru renovarea bazelor medicale și construcția de aqua parcuri în stațiunile montane”, anunță Andrei Răzvan Nacea dintre prioritățile sale.
Sursa: Comunicat de presă ANAT