Ţaţa Ioana şi iubirea ei

Banner Film Experience

tata ioana si iubirea eiLocuia în casa de peste drum.
La moş Ion.

Uscată ca un băţ de chibrit, îmbrăcată mereu în haine cernite, mereu cu batic strâns bine sub bărbie…

Muncise mult la viaţa ei, umbla aplecată de şale cam la 70 de grade. Femeie săracă, fără pământ, fără copii, coborâse la oraş în tinereţea ei şi se apucase de călcat pe la casele doamnelor.

Călca, lustruia, ştergea, curăţa!

Uneori, din plictiseală de copil în vacanţă nesfârşită, traversam strada şi mă duceam întâi la moş Ion. În cămăruţa lui era un pat, o masă, două scaune şi un motan negru. Îmi povestea de războiul din care ieşise viu, despre ruşi, despre foamete, despre bombe! Eu mângâiam motanul, fericită să-i aud vocea de bunic adoptat.

Apoi mă opream la ţaţa Ioana. Puţin, că ea aqui-ahoraavea treburi. Călca cămăşile lui Ion cu fierul încins cu cărbuni. Stropea cu apă; ce sfârâială de abur cu parfum de curat!

Nu prea vorbeau. Ce era de spus?!

El făcea piaţa, ea aprindea candela, el vopsea gardul, ea pregătea ciorba!

Aşa a fost iubirea lor.

Simplă! Liniştită! Fără vorbe inutile, fără certuri iscate din orgolii, fără strategii psihologice de cuplu. Pentru că lucrurile ar fi mai simple dacă nu le-am complica singuri.

Pentru Ioana, dragostea era un guler de cămaşă frumos călcat! Pentru Ion, să-i cumpere ei uneori dropsuri mentolate sau biscuiţi.

Atât!

Articol scris de Liliana Angheluță


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

2 Responses

  1. Goleanu Anisoara says:

    Iubirea adevarata se gaseste in lucrurile simple, in ochii care vorbesc,in surprizele marunte si nu in darurile scumpe sau in declaratiile pompoase de amor.

  2. Bontas Mihaela (Sofica) says:

    Fericirea se gaseste in lucrurile simple, tot timpul am sustinut asta, dar nu toti inteleg acest lucru. Tare bine ar mai fi daca nu ne-am mai complica si urati singuri viata cu niste lucruri absolut insignifiante, si ne-am gandi cum sa fim mai buni, mai intelepti, fericiti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − two =