Zestre când m-oi mărita!

Banner Film Experience

Ah, isteria nunţilor

Pare că durează o zi şi-o noapte dar, de fapt, gândurile-ți sunt ca explodate cu cel puţin un an înainte!

Întâi faceți listele de invitaţi, descoperiți neamuri pe care nu le-ați vizitat în veci, vă aduceți aminte de verișoare nenăscute încă și căutați vechi colegi de şcoală pe Facebook.

Odată făcută socoteala invitaţilor, treceți la căutarea restaurantului: avansul pentru închirierea sălii vă golește simţitor buzunarul. Tu ești vag iritată, el de-a dreptul buimac. Cine și-ar fi imaginat că o să coste atâta?

Tortul de nuntă nu face parte din meniu, deci va fi comandat separat. Asigură-te că o să fie “sclipitor” și plin de funde, panglici și figurine din zahăr. Tre’ să aibă etaje multe și să taie răsuflarea nuntașilor.

Mai trebuie să alergați după muzică. La propriu! Pentru că trebuie să exersați intens pentru a deschide onorabil nunta cu valsul mirilor devenit un ‘’must’’ dacă vrei să lăcrămeze apos chelnerițele și să ai noroc în viață, în dragoste și la bani!

Dacă ați plătit și muzica, treabă care or să vă lase triști și neconsolați, încep căutările pentru rochia de mireasă. Asta daaaaa,  te va face fericită, după luni şi luni de căutare.

Pe tine! Pe el nu. Cu fălcile încleștate murmură mărunt din buze: 900 lei pantofii, 200 ciorapii și jartiera, 500 poșeta satinată care se asortează cu pantofii, mănușile de dantelă 350, iar rochia…Dumnezeule mare! Alea sunt cifrele unităților sau ale sutelor de mii?…?

Așa-ți trebuie dacă l-ai luat pe ‘’iubi’’ cu tine, în loc de cea mai bună prietenă,  și l-ai lăsat cu sufletul dezgolit în fața crudului adevăr! Ce nu știe nu are cum să-l omoare! Asta să-ți fie învățătură de minte pentru tot restul zilelor tale de femeie măritată!

Dar lasă că verighetele şi costumul mirelui vor fi ocazii ca să vă priviți mulţumiţi în ochi. Asta dacă ochiul tău drept nu se va zbate de îngrijorare că tocmai unchii din partea mamei, cei cu dare de mână pe care contai, te-au anunțat cu regret că taman în ziua nunții tale pleacă într-o croazieră la care visaseră demult….

Așteptați ziua Z cu încordare și emoție. Lumea e cu ochii pe voi, faci ce ţi se spune, zâmbeşti în toate părţile, un coș se ițește obraznic de sub machiajul profesional, pantofii te strâng ca naiba, însă tu ești eroul sovietic din tranșee, plin de sânge dar încununat de glorie! Fotograful prinde grimasa, nuntaşii sosesc, voi zâmbiți, nuntașii mănâncă, voi zâmbiți, nuntașii dansează, voi zâmbiți, nuntașii chiuie, voi zâmbiți.

Se înviorează lucrurile la furatul miresei.  Probabil vei fi dusă într-un club deschis până târziu. Mirele se preface îngrijorat, lumea e încântată, mirele dă de băut hoţilor de mirese, se trec în revistă ritualurile obligatorii, se strânge darul şi gata!

Naşii se retrag într-o cămăruţă să numere banii, nuntaşii pleacă morţi de somn, băutură şi indigestie, chelnerii se apucă de curăţat mesele, zdrobiţi, dar cu ceva bani în buzunar.

Fericiţi, cu datoria faţă de lume făcută, puteți, în sfârşit, să vă gândiți la voi doi. Responsabili unul faţă de altul, gata să-nfruntați viaţa împreună.

Pentru că, nu-i aşa, ați trecut cu bine de testul suprem: nunta.

Restul e doar mărunţiş!

Articol scris de Mara Ivan / Sursa foto: stiriacasa.ro


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

1 Response

  1. Barbalata (Puiu) Mirela says:

    Si pana la urma nu mai este nunta mirilor.De abia dupa saracii rasufla si se gandesc la ai. Asa cere traditia. De…. nu multumesc!!! Din fericire, eu si sotul meu gandim la fel: nunta este a noastra si a lui Dumnezeu. Atat. Suna egoist? Da.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 − two =