3096 de zile – o poveste cutremurătoare – vezi trailer

Banner Film Experience

3096 - o poveste cutremuratoare - vezi trailerFilmul este o ecranizare a memoriilor Natashei Kampush, fetița de 10 ani răpită la Viena de către un bărbat, și ținută ostatică timp de 8.

Răpitorul, un tip care părea ’’acceptabil’’ din punct de vedere social, dar care avea probleme psihice și de personalitate evidente, îi construise Natașei o celulă de 3 metri pătrați unde avea să fie claustrată, mărturisindu-i mai târziu că a răpit-o pentru că ’’i-a plăcut zâmbetul ei’’.

Din copilul vioi și exuberant care era, micuța se transformă într-o adolescentă ștearsă și supusă torționarului ei. Acesta o rade în cap, o ține îmbrăcată cu haine de-ale lui vechi și lălâi, o înfometează până când devine piele și os, o bate și o ceartă sistematic.

Fata, abuzată sexual, devine o sclavă cu atribuții de menajeră, torționarul ei urmărind s-o depersonalizeze total. De aceea îi și spune obsesiv, pe tot parcursul captivității ‚’’obey, obey!’’ – ”supune-t’e”!

Natasha face mâncare, curățenie, pune gresie, îngrijește grădina și îndeplinește orice altă servitute casnică i se cere. Este ținută numai în casă în primii ani, apoi scoasă în oraș, cu extremă prudență, în vreo două rânduri. Ba la un moment dat, torționarul o duce și la schi fără s-o scape o clipă din ochi.

De fapt el imaginează un menaj cu victima sa, care să-i satisfacă imensa nevoie de control generată de insecuritate, în care femeia este complet anulată ca ființă, o fantoșă umană fără voință și dorință. 3096 de zile - vezi trailer

Alternând brutalitatea cu generozitatea îi face tort de ziua ei și îi cumpără mici cadouri de Crăciun.

În tot acest timp Natasha, copil crescut până la tragicul eveniment într-o familie normală și iubitoare, nu renunță la visul de a se elibera. Profitând de un scurt moment de neatenție al torționarului, aceasta fuge pe poarta întredeschisă, și în final ajunge la poliție, de unde este recuperată de părinții ei…

Psihopatul care o ținuse captivă se sinucide de disperare.

”3096 de zile” este genul de film care reușește să creeze în spectator stări extrem de puternice, precum dezgust, durere, furie, revoltă, ură! 

Valoarea artistică a filmului trece în plan secundar pe lângă valoarea sa documentară și este necesar să fie văzut! Răpirea copiilor este un fenomen contemporan pe care nu–l putem ignora și care creează realități insuportabile, greu de gestionat de către cei implicați și de către întreaga comunitate.

Vezi aici trailerul filmului ’’3096 de zile’’.

Recenzie realizată de Adriana Caranfil


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

13 Responses

 1. Rodica Granpier says:

  Clasificarea dispariţiilor de copii, pe baza primelor indicii, este extrem de importantă pentru că poate accelera ancheta. Stabilirea rapidă a unui plan de acţiune eficient este extrem de necesară pentru găsirea în viaţă a copiilor, pentru că cea mai mare parte a victimelor sunt într-un mare pericol în primele ore de la dispariţia lor.Un film tragic….

 2. Aghinitei Maria says:

  Ecranizare a memoriilor Nataschei Kampusch, fetița răpită în 1998 la vârsta de 10 ani în Viena și ținută captivă timp de 8 ani, filmul descrie zilele petrecute de aceasta în captivitate și relația ei cu Wolfgang Priklopil, bărbatul care a răpit-o, precum și momentul eliberării din captivitate.
  Nici nu pot sa citesc aceasta descriere a filmului, decat cu sentimente de oroare mai ales ca este o ecranizare dupa un fapt real. Cum poate fi un semen de-al nostru atat de inuman . Cred ca pt. astfel de specimen pedeapsa cu moartea este prea blanda ! Nu pot sa vad un asaemenea film ! 🙁

 3. Agache Lucica says:

  Filmul descrie memoriile fetitei de 10 ani rapita de un psihopat si tinuta ostatica timp de 8 ani.Din fetita vioaie si plina de viata micuta s-a transformat intr-o adolescenta stearsa,supusa tortionarului.Acesta o radea in cap,o tinea imbracata urat,o infometa,o batea si o certa mereu.
  Doar la ziua ei ii aducea tort sau mici cadouri de Craciun.Fata nu renunta la visul de a se elibera si intr-o zi la o clip de neatentie a psihopatului,fata reuseste sa fuga la politie.Este recuperata de parintii ei,iar psihopatul de disperare se sinucide.Pacat ca inca se mai intampla si in ziua de azi fenomen de a se rapi copii.-.

 4. roman ovidia says:

  Ecranizare a memoriilor Nataschei Kampusch, fetița răpită în 1998 la vârsta de 10 ani în Viena și ținută captivă timp de 8 ani, filmul descrie zilele petrecute de aceasta în captivitate și relația ei cu Wolfgang Priklopil, bărbatul care a răpit-o, precum și momentul eliberării din captivitate.

 5. Aghinitei Maria says:

  Nici nu pot sa citesc aceasta descriere a filmului, decat cu sentimente de oroare mai ales ca este o ecranizare dupa un fapt real. Cum poate fi un semen de-al nostru atat de inuman . Cred ca pt. astfel de specimen pedeapsa cu moartea este prea blanda ! 🙁 Nu pot sa vad un asaemenea film.

 6. Goleanu Anisoara says:

  Sunt ,din nefericire ,astfel de situatii si in viata reala, nu numai in filme.Dispar copii si doar o parte mai sunt gasiti.Unde dispar? Acest film descrie chiar una dintre ele.Sunt multi psihopati printre noi,par oameni normali dar recurg la fapte abominabile.Victimele cele mai multe sunt copii,usor de pacalit cu o ciocolata.

 7. Agache Lucica says:

  3096 de zile-este un film care reuseste sa creeze in spectator stari extrem de puternice,dezgust,ura,durere,revolta,furie.Rapirea copiilor este un fenomen contemporan pe care nu-l putem ignora,greu de gestionat atat de catre cei implicati cat si de comunitate.

 8. Goleanu Anisoara says:

  Acesta fata reuseste sa scape totusi dar, cate reusesc?Sunt multe astfel se sclave dare dispar, se sinucid,sau mor ucise.De data asta, se sinucide criminalul!

 9. suzana suzy says:

  Mi-a placut pentru ca in principal ma asteptam sa nu fie ceva de cine stie ce pretentii, iar surpriza oferita de dramatismul povestii era ceva surprinzator, pelicula reusind sa iti capteze simturile pana la final, cand ardeai de nerabdare sa vezi cum sa termina… Chiar daca inceputul lasa sa se cunoasca unele aspecte, tot astepti confruntarea pentru restul emotiilor. Il recomand cu placere oricui are rabdare si starea necesara pentru a urmari o drama reusita.

 10. suzana suzy says:

  In carte este relatata si tentativa de sinucidere, singura modalitate prin care Natascha spera sa scape intr-un final din mainile rapitorului.

 11. Goleanu Anisoara says:

  Filmul este un semnal de alarma in aceste vremuri cand dispar mereu copii.Persoanele cu probleme psihice trebuie urmarite cu mai multa atentie, verificate periodic ,ca sa nu se mai intample asemenea tragedii.

 12. Myrvold Laura Loredana says:

  Inca nu l-am vizionat, desi am auzit si am citit despre aceasta poveste trista a acestei fete..o sa-l caut si o sa-l vizionez, desi ma impresioneaza pina la lacrimi asemenea filme, inspirate din fapte reale…

 13. Lamiita Durac says:

  Multumim ptr recomandari , il voi cauta si cu siguranta o sa-l vizionez .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 − two =