Alzheimer: Șosete în frigider sau gunoaie în șifonier! Cum putem preveni deteriorarea creierului?

Banner Film Experience

suplimente-naturale-hofigal-alzheimerAlzheimer – o boală cumplită, care afectează foarte multe persoane din toată lumea, din nefericire chiar la vârste timpurii. Dacă altădată boala se instala la senectute, astăzi se întâlnește chiar la adulții cu vârste cuprinse între 45 – 55 de ani!

Șosete în frigider sau gunoaie în șifonier!

Nu este o formă de demenţă legată de vârstă, ci o distrugere prematură a celulelor creierului. Treptat, bolnavul pierde capacitatea de a desfăşura o viaţă normală, iar în formele avansate ale bolii se blochează centrii nervoşi care coordonează mişcarea, apoi cei ai deglutiţiei şi, în final, survine moartea în urma incapacităţii creierului de a coordona funcţia respiratorie.

Procesul este exact invers ca la un nou născut care întâi respiră, apoi mănâncă şi ulterior învaţă să meargă.

Semnele apariției Alzheimerului

Iată câteva dintre semnele apariţiei bolii:

 • persoana uită ceea ce s-a întâmplat cu puţin timp în urmă, amintirile sunt şterse efectiv din memorie, rămân doar cele care vizează trecutul;
 • se poate întâmpla ca bolnavul să nu mai recunoască drumul spre casă, să se rătăcească în propriul cartier;
 • cei afectaţi de boală încep să nu se mai spele, să nu se mai îngrijească, asta şi pentru că nu mai ţin minte dacă au făcut-o deja sau nu;
 • încep să pună lucrurile în locuri ciudate, de exemplu şosete în frigider sau gunoaie în şifonier, pasta de dinţi poate ajunge în cămară şi borcanul cu dulceaţă în baie, în dulap;
 • încep să devină agresivi, îşi modifică rapid starea, povestesc aceleaşi lucruri de nenumărate ori.

Tot ceea ce afectează organismul atacă, în primul rând creierul!

”În prezent, Alzheimer este o boală fără leac, dar anumite medicamente și suplimente alimentare pot încetini evoluţia sa, anumite simptome se atenuează şi cei afectaţi pot fi mai uşor gestionaţi şi ajutaţi – afirmă dr.în științe farmaceutice Anca Daniela Raiciu. Cauzele apariţiei acestei boli necruţătoare sunt, în principal, stresul, abuzul de medicamente antidepresive, alimentaţie nesănătoasă, plină de conservanţi, intoxicaţiile cu diverse produse chimice. Să știți că tot ceea ce afectează organismul nostru atacă, în primul rând, creierul – punctează interlocutoarea noastră și adaugă:

Cum primele semne evidente ale bolii se văd de abia după 5 sau 8 ani de la instaurarea ei, specialiştii recomandă mijloace de prevenire care ar duce, de fapt, la o scădere a numărului de bolnavi cu 90%.

Suplimentele alimentare de la HOFIGAL care ajută la sănătatea creierului

Există, practic, un prag de vârstă la care trebuie să fim atenţi, să ne ajutăm creierul, în jur de 40 de ani trebuie să ne asigurăm că va rămâne sănătos timp îndelungat – spune Anca Daniela Raiciu.  Un rol important în prevenirea și tratarea maladiei Alzheimer îl joacă suplimentele nutriționale. Dintre acestea aș vrea să menționez măcar pe cele mai importante, toate regăsindu-se în portofoliul HOFIGAL, compania cu cele mai multe brevete și premii internaționale pentru calitatea excepțională a produselor sale:

 • Antioxidanții, care ajută în lupta împotriva radicalilor liberi, implicați în dezvoltarea acestei afecțiuni. Produse recomandate: 
 • Flavovit C
 • Complet Hofigal antioxidant
 • Omega 3 & Omega 6 vegetal
 • Se-Spirulin
 • Deficitul de magneziu se afla în stransă legatură cu acumularea de aluminiu în creier, care poate duce la demența Alzheimer. De aceea, a fost interzisă și folosirea vaselor de gătit din aluminiu. Recomandăm să se evite folosirea acestor vase și MagAnghinar pentru corecția deficitului de magneziu.
 • L-Carnitina este utilizată pentru asimilarea grăsimilor, necesare țesutului nervos. De altfel, se știe că celulele creierului conțin aproximativ 40% substanțe grase. L-Carnitina funcționează și ca transportor al oxigenului, extras de către Coenzima Q10, către țesutul cerebral. Produsul L-carnitin complex satisface toate aceste proprietăți benefice pentru creierul afectat de boala Alzheimer.
 • Zincul previne degenerarea neuronilor. Deficitul de zinc îngreunează asimilarea unor enzime importante, rezultând o producție anormala de ADN-ului. Persoanelor care suferă de Alzheimer li se recomanda o dietă care aduce 20 mg de zinc. Trei capsule de Hofimun administrate zilnic aduc necesarul de zinc, dar îmbunătățesc imunitatea organismului – depreciată întotdeauna în această boală – conchide interlocutoarea noastră.

Aceste produse pot fi cumpărate din farmaciile HOFIGAL din toată țara, din farmaciile partenere, dar cel mai simplu pot fi comandate online dând click pe “comandă acum”.

Articol scris de Iuliana Zamfir


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

1 Response

 1. Bogzoiu Daniela says:

  Tot mai des aud de aceasta boala cu efecte devastatoare si pentru bolnav si pentru cei din jurul sau. Nu sunt expert si nu stiu daca preventia este utila in cazul acesta dar cred ca ar fi una din solutii atat timp cat vindecarea nu este posibila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen + fifteen =