Anca Daniela Raiciu: Eu folosesc această planta, alături de salvie, în tot ce gătesc!

Banner Film Experience

rozmarin-in-mancare”Preocupați de a găsi secretul longevității unei comunități din Italia care are peste 300 de locuitori ce au depășit vârsta de 100 de ani, cercetătorii au redescoperit recent o plantă curentă, în al cărei palmares de proprietăți au introdus și longevitatea – afirmă specialistul în fitoterapie și dr. în științe farmaceutice Anca Daniela Raiciu și continuă:

Iubesc aceasta plantă!  Este vorba despre rozmarin și ca om care studiază fitoterapia de o viață, sunt încântată că  lucruri pe care noi le-am descoperit cu mult timp în urmă sunt validate de cele mai mai noi și serioase cercetări de profil.”

Eu folosesc această plantă, alături de salvie, în tot ce gătesc!

”Mă folosesc cu bucurie de orice prilej pentru a utiliza rozmarinul. În primul rând, îl folosesc în mâncare.

Frunzele lui seamănă mult cu acele bradului, și la fel ca și acelea răspândesc un miros puternic, un pic acidulat, foarte plăcut. Poate fi adăugat în mâncărurile de miel, porc, pasăre, vită, în cârnați, dar și în cele de legume! Cine nu iubește cartofii cu rozmarin, de exemplu? Că-s roșii, morcovi, dovlecei, sau că sunt preparate dulci, poți folosi rozmarinul fără să te temi că nu se potrivește. Gustul acela mentolat înnobilează orice preparat și-i dă, cum zice francezul, un ”je ne sais quoi”, pentru că îndată ce ia contact cu căldura gătitului își activează vestitele sale uleiuri esențiale, motiv pentru care este indicat să fie pus la finalul preparării, după ce am închis aragazul.

În uleiurile esențiale ale rozmarinului stă puterea și secretul medicinal al acestei plante, dar toate părțile plantei sunt valoroase și pot fi folosite”- ne explică dr. în farmacie Anca Daniela Raiciu.

Rozmarinul, un adevărat agent antitumoral

”Rozmarinul este un antioxidant de primă clasă viruțile sale fiind încastrate în uleiurile sale eterice, așa cum arătam, care conțin printre altele și camfor, ceea ce stimulează circulația sângelui și înviorează mintea, la fel ca și salvia. De aceea folosirea  din belșug  în dietă favorizează memorizarea și ține departe bătrânețea și degradarea intelectului.proprietati-rozmarin

Bogat în calciu și vitamin B, dar și în fier este recomandat să nu lipsească din meniul nostru indiferent de vârstă și de sex, iar bogăția sa de compuși antiseptici antialergici și antifungici va aduce preparatului în care îl adăugăm nu numai savoare, ci și calități medicinale.”

Pentru ca proprietățile excepționale ale rozmarinului să poată fi folosite în tot timpul anului, de către toată lumea, inclusiv de cei care nu și-l pot procura ca atare sau nu-i suportă aroma, specialiștii HOFIGAL au generat câteva suplimente alimentare naturale, cu o adresabilitate foarte largă dintre care trecem în revistă doar câteva:

Ceaiul de rozmarin: are proprietatea de a îmbunătăți irigarea și oxigenarea cerebrală având puternice efecte antivirale, dar este util și în displipidemie, în problemele hepatobiliare, în hipotensiune, scleroză cerebrală,  refacerea post-operatorie. Tinerii lipsiți de energie și care trebuie să facă față unor examane pot bea acesti ceai în cantitaăți de până la 1 litru, 1 litru și jumătate pe zi;

Tinctura de rozmarin: menţine sănătatea ficatului şi a căilor biliare normalizează nivelul sanguin al colesterolului total şi cel esterificat, favorizează declanşarea ciclului menstrual, este eficient în calmarea durerilor şi contracturilor musculare, foritificarea și revigorarea organismului;

Uleiul volatil de rozmarin în miere: scade colesterolul, este antigutos, antianemic și antireumatic, ideal în dureri și crampe abdominale, congestia ficatului, inflamaţii dureroase şi colici ale vezicii biliare, vomă,  nervozitate, ameţeli, cefalee, migrene.

Toate aceste produse pot fi comandate online din magazinul HOFIGAL, dând click aicicumpara-acum1-1

”Puțină lume știe – afirmă în finalul acestui interviu interlocutoarea noastră,  dar rozmarinul are importanța sa în sexualitatea din cuplu. Dar despre acest lucru voi vorbi pe larg într-un interviu viitor.”

Vrei să afli și despre capacitățile ezoterice ale salviei? Citește articolul Anca Daniela Raiciu: iată planta care atrage banii în casa ta publicat pe AQUI AHORA aici.

Interviu realizat de Adriana Caranfil

 


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

1 Response

  1. Andreea says:

    Si eu folosesc rozmarinul ori de cate ori se iveste ocazia. Inca de cand eram mica mi-a placut in mancarea gatita de bunica si am “furat” meserie 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 − seven =