Ce spun buzele despre tine?

Banner Film Experience

buze

Marile și vechile sisteme medicale ale lumii au metode la fel de precise ca ale medicinii moderne, de a detecta semnele unei viitoare patologii.

Învățând să te observi, poți detecta semnele unor dezechilibre, organele afectate, și poți interveni la timp pentru a asalta boala încă de la primele sale manifestări.

Buzele, de exemplu, reflectă fidel starea de sănătate a organismului și spun despre tine mai multe lucruri decât ți-ai putea imagina la o primă vedere.

Inima, plămânii, stomacul, glanda tiroidă, toate sunt reprezentate cu acuratețe în forma și constituția acestora, indicând dezechilibrele sau predispozițiile.

Georgiana Savu, specialist în Ayurveda, spune că dacă buzele sunt aspre și uscate, întregul corp este deshidratat. Dacă au și un permanent tremur, aproape imperceptibil și sunt aspre, arată o natură nervoasă, cu frici și anxietăți. Cele palide indică anemie, în timp ce colorația bătând în albastru a acestora, arată lipsă de oxigen și probleme cu inima.

Diagnoza buzelor poate fi completată de diagnoza altor organe ce reflectă cu acuratețe starea de sănătate: ochii, pulsul, limba, fața.

În Ayurveda vorbim despre echilibrul/dezechilibrul umorilor, spune Georgiana Savu, care depind de tipul de metabolism, constituția fizică și proiecția spirituală a fiecărui corp fizic în parte. Chiar și pe un organ destul de mic ca suprafață, cum sunt buzele, poți face o ’’radiografie’’ a stării de sănătate a persoanei. O digestie proastă și foarte greoaie se reflectă prin puncte ori pete maronii, în timp ce boala herpetică își poate anunța prezența prin marginile zimțate ale părții interioare a buzelor. Buzele umede, de un roz plăcut și pline de viață indică starea de bine și de sănătate a organismului.

Aceste semne sunt ușor de detectat și de către cei care nu au cunoștințe de medicină. Nu trebuie decât disponibilitatea de auto-observare și auto-cunoaștere, două instrumente care te ajută să rămâi sănătos.

Articol scris de Adriana Caranfil


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

14 Responses

 1. Bogzoiu Daniela says:

  Foarte interesant!!!

 2. fetic marin says:

  nu stiam ca semnificatia buzelor reprezinta ceva

 3. interesant articol, nu stiam ca semnificatia buzelor reprezinta ceva

 4. Goleanu Anisoara says:

  Autocunoasterea este valabila dar, trebuie sa avem si niste informatii de baza, altfel pierdem timpul!Inaintand in varsta,ne cunoastem mai bine trupul si putem sa luam masuri atunci cand vedem schimbari.

 5. (puiu) barbalata mirela says:

  Asta nu am stiut-o. Starea buzelor reflecta starea niastra de sanatate. Interesant articolul si util.

 6. Ficea Adina says:

  Nu stiam ca daca buzele au și un permanent tremur, aproape imperceptibil și sunt aspre, arată o natură nervoasă, cu frici și anxietăți. Cele palide indică anemie, în timp ce colorația bătând în albastru a acestora, arată lipsă de oxigen și probleme cu inima.

 7. Goleanu Anisoara says:

  Nu e rau sa stii ce spun buzele despre tine,poti sa mai modifici ceva…ca sa spuna ce vrei tu….

 8. Goleanu Anisoara says:

  E bine sa lasam buzele noastre asa cum sunt, cele modificate de medicii esteticieni, sunt grotesti si nu spun nimic despre noi.

 9. suzana suzy says:

  Carnoase, subtiri, mici, mari, de un roz trandafiriu, ori de un rosu aprins, buzele dezvaluie cate un pic din personalitatea noastra.

 10. Aghinitei Maria says:

  F. interesant articol, iata ca nu numai ochii si firul de par destainuie problenele de sanatate ci si buzele.De luat aminte !

 11. Lamiita Durac says:

  Foarte interesant , voi fi mai atenta de acum incolo la buzele mele , nu numai ptr a le ruja . Desi imi cam cunosc afectiunile ….. sper sa nu descopar si altele cu ajutorul buzelor

 12. Ana Prisacaru says:

  Propriul nostru corp ne ajuta atat de mult! De ce oare nu ne facem timp pentru auto-observare și auto-cunoaștere?…

 13. spuma says:

  am invatat acum mai multe intereante lucruri

 14. Lupu Anca Gabriela says:

  Un articol util! Buzele mele mereu sunt lipsite de culoare si crapate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 + 4 =