Cristi Martin și Carmen Burtea își lansează prima colecție de artă și accesorii de modă

Banner Film Experience

Eveniment Carmen Burtea-Cristi Martin3Artistul Cristi Martin, cunoscut publicului ca actor și artist plastic, fondatorul brandului Martin Art, și designerul Carmen Burtea, creator de ținute haute couture și bijuterii Swarovski unicat sub brandul Despotiko, debutează în echipă cu o colecție de artă și accesorii de modă statement într-un concept original, sub numele Art Up! couture painting collection.

Colecția va fi prezentată publicului în cadrul unui eveniment organizat în parteneriat cu Halewood Wines, susținător al acestui concept artistic. Fiecare parte a colecției celor doi creatori a fost armonizată cu un sortiment de vin de excepție oferit de renumitul producator de vinuri.

Cei doi artiști au realizat o colecție specială, cu o abordare artistică îndrăzneață, în care creația vestimentară de înaltă clasă se întâlnește fericit cu arta plastică.

Artiștii au gândit colecția dintr-o dublă perspectivă: a artei și a funcționalității, de aceea au realizat o serie de aproximativ 25 de tablouri, dar și o linie de poșete statement și accesorii fashion, toate fiind unicate lucrate integral manual.

“Colaboram cu Carmen de mai multă vreme, pe diferite zone de creație, și la un moment dat ne-a venit ideea realizării unor picturi pe materialele prețioase pe care ea își realizează ținutele – așa am început colecția,” spune Cristi Martin. “Văzând că ies niște tablouri deosebite, ne-am dat seama că putem aplica aceeași tehnică pentru o serie de accesorii fashion originale, așa că am început și linia de poșete. Mi-am creat o tehnică specială pentru această colecție, în care am combinat mai multe tipuri de culori și mai multe modalități de aplicare,” încheie artistul.

eveniment Carmn Burtea-Cristi Martin2Fiecare obiect al colecției Art Up! este pictat de Cristi Martin pe materialele prețioase folosite pentru rochiile haute couture de designerul Carmen Burtea – mătase, satin, tafta și altele – și îmbogățite apoi cu accente din cristale Swarovski, transformând obiectele și accesoriile în adevărate bijuterii.

“Partea de decorare cu cristale Swarovski a fost o muncă delicată și migăloasă, într-o tehnică de aplicare pe care a trebuit să o adaptez din mers la picturi, pentru că, față de aplicarea pe haine,acum a trebuit să țin cont de ideea transmisă de artistul plastic, să încerc să subliniez acele elemente din tablou pe care el le dorea vizibile, însă le lucrase în așa fel încât să-mi permită mie accentuarea cu cristale,” spune designerul Carmen Burtea. “În plus, fiind vorba de lucru în culori, a fost important să țin cont de linia de stil și eleganță  a colecției,” a subliniat designerul.

Pe de altă parte, colaborarea cu Halewood Wines a generat oportunități de design și prezentare originale, astfel că o serie limitată de sticle cu vinuri de colecție Halewood are acum elemente de eveniment Carmen Burtea-Cristi Martin1decor unice realizate de cei doi artiști.

Cei doi artiști au decis, împreună cu Halewood Wines, ca o parte din încasările obținute în seara lansării să fie donată către copiii din așezământul de la Valea Plopului, pe care vor să îi ajute să aibă sărbători de iarnă frumoase.

Următorul pas în colaborarea dintre cei doi creatori, din care în această colecție va exista doar un element în avanpremieră, va fi pe zona de ținute haute couture, la începutul anului viitor.

Informații detaliate despre colecție și imagini cu obiectele din colecția Art Up! se regăsesc pe pagina de Facebook dedicată, https://www.facebook.com/ArtUpCouturePainting și, în curând, și pe site-ul http://carmensboutique.ro/.Aquiahora

Site-ul AQUI AHORA va organiza concursuri în colaborare cu brandul Despotiko și-i îi va rasplăti pe cei mai fideli fani cu produse unicat ale brandului!


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

8 Responses

 1. barbalata mirela says:

  Imi place poseta 🙂

 2. Lucica Lazar says:

  Foarte frumoase lucrurile dar cand banii sunt donati unui act de caritate parca sunt lucrate cu mai multa dragoste 🙂

 3. Goleanu Anisoara says:

  Talentati si cu iubire de oameni, de copiii napastuiti de la Valea Plopului-imi plac acesti oameni minunati!

 4. suzana suzy says:

  Minunat , dar mult mai mult actul lor de caritate !

 5. spuma says:

  arta si maiestrie maini de aur capodopera

 6. Lupu Nicoleta says:

  ce frumos ,va multumim

 7. Gabriela Gabriela says:

  niste creati cu adevarat frumose

 8. Bontas Mihaela (Sofica) says:

  Imi place geanta, as fi curioasa sa vad colectia toata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twelve − 11 =