Cum să faci balsam de rufe acasă, ieftin și sănătos pentru piele

Banner Film Experience

balsam-de-rufe-naturalNe-am obişnuit să cheltuim bani pe chimicale, împinşi de la spate de reclamele publicitare, dar multe dintre produsele pe care le cumpărăm pot fi obţinute din puţine ingrediente, acasă şi după propriul plac.

Unul dintre acestea este balsamul de rufe.

Substanţele chimice din produsul industrial produc acea moliciune a hainelor noastre şi înnobilează totul cu un parfum care imită florile sau fructele. În fapt aceste produse nu au decât ingrediente chimice care atacă pielea și care pot produce diverse boli de piele sau, prin acumulare, pot duce chiar la cancer.

Citiți mai multe lucruri în acest sens în articolul Negrul provoacă boala canceroasă? publicat pe site-ul AQUI AHORA aici în care aminteam de scandalurile internaționale în care protagoniste au fost brandurile care foloseau etoxilații.

Putem să ne preparăm propriul nostru balsam de rufe și vom obține același efect de împrospătare dacă vom folosi oţet alb şi vom adăuga câteva picături dintr-o esenţă parfumată.

Iată rețeta de balsam de rufe natural:

La 500 ml de oţet natural se adaugă în jur de 10 picături de ulei esenţial de citrice, lavandă sau orice alt miros îți face plăcere. Se păstrează această mixtură într-o sticluţă închisă la culoare, într-un dulap sau la frigider, la temperatură scăzută şi se va folosi exact cum se folosește balsamul de rufe obişnuit.

Veţi vedea că rezultatul este foarte bun şi veţi evita ca pielea dumneavoastră să fie în contact cu substanțele chimice care rămân impregnate în haine în cazul folosirii balsamului cumpărat din magazin.

Află cum trebuie spălate rufele pentru a fi cu adevărat curate din articolul ”Tu cum îți speli rufele? Iată cum îndepărtezi pericolul din detergenți”, publicat pe site-ul AQUI AHORA aici.

 


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

4 Responses

  1. Maria M says:

    Super! Ar fi pentru multi dintre noi solutia salvatoare pentru “buzunarele goale si iritatiile agasante ale pielii dar nu stiu cati am renunta la comoditate. Mie mi-ar fi chiar usor sa il prepar acasa mai ales ca si dispun de o sursa naturala pentru otet. Asa cum sunt multumita de sapunul de casa o sa fiu si de balsam.

  2. Bogzoiu Daniela says:

    Nu este greu de realizat, dar ma gândesc daca otetul nu are un miros prea puternic. Am citit la un moment dat despre bicarbonatul de sodiu ca ar fi potrivit pentru prepararea unui inlocuitor de balsam tot in combinatie cu uleiuri esentiale.

  3. dumitrescu raluca says:

    imi place ,este destul de usor de facut ,dar cam grau de realizat si pus in practica pentru suntem obisnuiti cu produsele chimice care fac atat raum,dar inca nu ne-am invatat minte sa nu le mai folosim cand este atat de usor de realizat ceva facut in casa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × five =