Cum tratezi și menții gingiile sănătoase. Apă de gură home-made

Banner Film Experience

Pentru a avea dinți frumoși și sănătoși este foarte important să ai gingii sănătoase.

Mai mult de 75% dintre adulți în vârstă de până în 35 de ani au boala parodontală în forme și grade diferite.

În general, boala parodontala include infecția și inflamația, ambele având potențial de distrugere a țesuturilor care susțin dinții, în principal gingiile și ligamente parodontale.

Gingiile sănătoase au un aspect roz și punctat, nu prezintă ulcerații și are o bună aderență la osul alveolar. Dacă gingiile sunt roșii și inflamate, dacă sângerează spontan sau la atingerea periuței, dacă simți zona sensibilă, atunci cel mai probabil manifești simptomele gingivitei. Nu lăsa boala netratată deoarece poate duce la un grad mai profund de boala parodontală , al cărei final dramatic poate fi pierderea dinților.

Gingivita apare din cauza plăcii bacteriene și a tartrului ce se formează obligatoriu în apropierea gingiei, cel mai adesea din cauza igienei defectuoase sau prost efectuate sau chiar din cauza periajului dur, ori atunci când dinții sunt înghesuiți ori încălecați.

Pentru a trata gingivita, du-te la medicul stomatolog pentru un detartraj și/sau periaj profesional și pentru sfaturi personalizate.

Folosește ața dentară măcar o dată pe zi, seara, la periajul efectuat înainte de culcare, dar folosește și o apă de gură pe care o poți prepara acasă.

Apă de gură home-made

Pune câteva picături de ulei esențial de salvie și de mușețel în 250 ml. de apă distilată. La această combinație poți adăuga o linguriță de xylitol care are capacitatea de a reduce aciditatea în cavitatea bucală și ajuta la remineralizarea smalțului. Este un produs vegetal și are gust dulce.

Pentru un zâmbet sănătos fă mai multe flacoane cu acest tip de amestec și folosește-l după fiecare masă, chiar și atunci când ești la serviciu.

Articol scris de Iuliana Zamfir


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

6 Responses

 1. FETIC BIANCA says:

  apă de gură pe care o poți prepara acasă …..nu am stiut ca se poate face si acasa…. Multumesc

 2. dumitrescu says:

  ar trebui sa se faca o campaniei pentru prevenirea paradontozei sai pentru informarea desprea aceasta boala care afecteaza dantura si care odata ce o ai nu mai ai ce sa faci ,

 3. sas virginia says:

  De unde se poate procura Xylitol ?

 4. Goleanu Anisoara says:

  Paradontoza se face vinovata de pierderea timpurie a dintilor, chiar a dintilor sanatosi. Mentinerea unor gingii sanatoase este foarte importanta si exista produse pentru igiena gurii ,eficiente, cu efect favorabil asupra sangerarilor gingiilor,a inflamatiilor si infectiilor gingivale.

 5. Doina Bontas says:

  Foarte bune sfaturi ! Multumesc !

 6. Goleanu Anisoara says:

  Incidenta paradontozei la romani este mare si cauzele sunt multiple.Mostenirea genetica, lipsa de ingrijire a danturii duc adesea la paradontoza. Se impune o mai intensa informare a oamenilor ,pentru activitatea de prevenire,cea mai buna metoda de evitare a acestei cumplite boli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 3 =