De ce se depune grăsimea pe fund, șolduri, abdomen?

Banner Film Experience

grasime-pe-fund-abdomenDin păcate, ficatul gras este punctul de plecare al tuturor afecțiunilor serioase printre care ciroză, hepatită, cancer.

Ficatul gras nu se operează – subliniază Ștefan Manea, omul în viață cu cele mai multe invenții din Europa – dar din fericire, este singurul organ care se auto-regenerează. Dacă-l ajuți! – punctează acesta cu aplomb și adaugă:

Într-adevăr, marea majoritate a adulților primesc diagnosticul de ficat gras în momentul în care își fac o investigație medicală. Asta dacă Doamne-ferește nu este ceva mai grav!

Deci,  dacă ai tulburări de tranzit, simți permanent o oboseală deși dormi bine, te îngrași sau slăbești brusc, este cât se poate de posibil să ai ficatul gras. Numai medicul este cel care decide asta. Tot el îți va spune să schimbi regimul alimentar chiar de mâine, adică să nu mai mănânci gras, afumătură, să renunți la alcool, la alimentele cu calorii multe și fără valoare nutrițională, la mâncatul pe fugă etc, etc.Toate acestea ca să ajuți ficatul să se elibereze de toxine.

Dar nu e de ajuns!

Poți încă să faci multe alte lucruri pentru tine și să le faci neîntârziat! Regenerarea poate începe chiar de acum începe de acum, consumând tot ce verde viu.  Doar așa poți să introduci în organism enzimele obligatorii pentru procesul de digestie și care participă la fiecare reacție chimică din fiecare celulă din organism! – punctează acesta.

De ce abdomenul, fundul și șoldurile se rotunjesc exagerat?grasime fund 2

Anca Daniela Raiciu, doctor în științe farmaceutice ne ajută să înțelegem care este mecanismul prin care nutrienții din alimentele crude ajută la detoxifierea ficatului și, pe cale de consecință, la însănătoșirea acestuia și a întregului organism.

Câți dintre noi nu se uită cu ciudă în oglindă văzând cum  abdomenul, șoldurile, dar mai ales fundul, se rotunjesc  exagerat? Chiar dacă te înfometezi, cum total greșit fac unele persoane, tot nu scapi de grăsimea în exces!

De ce?

Pentru că organismul nu produce de unul singur suficiente enzime de digestie, în timp ce fiecare aliment natural este echipat de la natură să le conțină. Mă opresc doar la exemplul lipazei, o enzimă inteligentă ce rupe lanțul grăsimilor și împiedică depunerea grăsimii în mod special acolo unde ne supără cel mai tare: pe șolduri, coapse, abdomen.

Mâncând în cantități disproporționat  de mari mâncare procesată în raport cu alimentele crude, scazi capacitatea corpului de a metaboliza ceea ce mănânci, din cauză că nu ai suficientă lipază. Este doar un exemplu, dar mai sunt nenumărate alte enzime a căror prezență produc același efect, și amintesc în treacăt și proteaza.  Iată doar două exemple de enzimecare stau la baza acumulării inestetice și patologice de grăsime.

Natura este cel mai inteligent arhitect și înspre ea ar trebui să privim de fiecare dată, ca soluție la problemele noastre de orice fel. – concluzionează A. D. Raiciu.

Articol scris de Adriana Caranfil

 

 

 


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

7 Responses

 1. dumitrescu says:

  correct ,parca numai acolo se strange grasimea ,dar inteleg ca tot ce este verde ajuta sa eliminam aceasta grasime?

 2. Maria Rose says:

  E ciudat cum toate …… întreabă ce ar trebui să mănânce, ce dietă să țină, dar niciuna nu întreabă ce tip de sport(mişcare) ar trebui să facă… Bunul simț şi un minim respect de sine…. sunt obligatorii dacă vrei să ai un corp tonifiat

 3. Si eu am aceiasi problema , ca multe femei de-altfel…. incerc dar nu prea reusesc ….cauzele sunt si varsta si metabolismul , …..in plus de la atatea medicamente cu hormoni pe care le-am luat ,nu pot sa mai dau jos deloc, nici un kg…

 4. ghelbere elena says:

  Si eu am ficatul gras, iar trigliceridele imi ies mereu marite, nu cu mult dar marite. Daca incert o mica dieta, adica fara dulciuri, fara carne scad dar nu mult. Fac si miscare multa. Sunt supraponderala. Am 82 kg la 173 cm. Cred ca ar trebui sa tin o dieta mai drastica, nu?

 5. si eu am problema asta cu toate ca sunt slabuta. cum mananc ceva mai mult cum se vede la burtica

 6. barbalata mirela says:

  Corect…..regim alimentar prost duce la afectarea ficatului. Desigur, este singurul organ care se auto-regenereaza dar penru asta este nevoie de timp si rabdare. Personal cred ca un rol important il are si stresul. Degeaba mananci echilibrat daca ai o viata ( profesionala,personala etc) cu mult stres, multe suparari.
  Ca sa fim sanatosi trebuie sa existe un echilibru intre alimentatia noastra si traiul nostru de zi cu zi.

 7. Delia says:

  Si ce ar trebui sa mancam ca sa scapam natural si definitiv de grasimea de pe abdomen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twenty − sixteen =