Din păcate, ficatul gras este punctul de plecare al tuturor afecțiunilor serioase printre care ciroză, hepatită, cancer.
Ficatul gras nu se operează – subliniază Ștefan Manea, omul în viață cu cele mai multe invenții din Europa – dar din fericire, este singurul organ care se auto-regenerează. Dacă-l ajuți! – punctează acesta cu aplomb și adaugă:
Într-adevăr, marea majoritate a adulților primesc diagnosticul de ficat gras în momentul în care își fac o investigație medicală. Asta dacă Doamne-ferește nu este ceva mai grav!
Deci, dacă ai tulburări de tranzit, simți permanent o oboseală deși dormi bine, te îngrași sau slăbești brusc, este cât se poate de posibil să ai ficatul gras. Numai medicul este cel care decide asta. Tot el îți va spune să schimbi regimul alimentar chiar de mâine, adică să nu mai mănânci gras, afumătură, să renunți la alcool, la alimentele cu calorii multe și fără valoare nutrițională, la mâncatul pe fugă etc, etc.Toate acestea ca să ajuți ficatul să se elibereze de toxine.
Dar nu e de ajuns!
Poți încă să faci multe alte lucruri pentru tine și să le faci neîntârziat! Regenerarea poate începe chiar de acum începe de acum, consumând tot ce verde viu. Doar așa poți să introduci în organism enzimele obligatorii pentru procesul de digestie și care participă la fiecare reacție chimică din fiecare celulă din organism! – punctează acesta.
De ce abdomenul, fundul și șoldurile se rotunjesc exagerat?
Anca Daniela Raiciu, doctor în științe farmaceutice ne ajută să înțelegem care este mecanismul prin care nutrienții din alimentele crude ajută la detoxifierea ficatului și, pe cale de consecință, la însănătoșirea acestuia și a întregului organism.
Câți dintre noi nu se uită cu ciudă în oglindă văzând cum abdomenul, șoldurile, dar mai ales fundul, se rotunjesc exagerat? Chiar dacă te înfometezi, cum total greșit fac unele persoane, tot nu scapi de grăsimea în exces!
De ce?
Pentru că organismul nu produce de unul singur suficiente enzime de digestie, în timp ce fiecare aliment natural este echipat de la natură să le conțină. Mă opresc doar la exemplul lipazei, o enzimă inteligentă ce rupe lanțul grăsimilor și împiedică depunerea grăsimii în mod special acolo unde ne supără cel mai tare: pe șolduri, coapse, abdomen.
Mâncând în cantități disproporționat de mari mâncare procesată în raport cu alimentele crude, scazi capacitatea corpului de a metaboliza ceea ce mănânci, din cauză că nu ai suficientă lipază. Este doar un exemplu, dar mai sunt nenumărate alte enzime a căror prezență produc același efect, și amintesc în treacăt și proteaza. Iată doar două exemple de enzimecare stau la baza acumulării inestetice și patologice de grăsime.
Natura este cel mai inteligent arhitect și înspre ea ar trebui să privim de fiecare dată, ca soluție la problemele noastre de orice fel. – concluzionează A. D. Raiciu.
Articol scris de Adriana Caranfil