Destinație inedită de vacanță: Albania

Banner Film Experience

albaniaFaptul că Albania a fost declarată destinația de vacanță a anului 2013 te pune pe gânduri: cu un litoral de peste 300 de kilometri lungime, deschis la două mări  – Adriatică și Ionică – cu orașe istorice fermecătoare și edili preocupați de buna conservare a acestora, cu prețuri accesibile și servicii de top, această destinație poate oferi europenilor și evident și românilor,  promisiunea unei vacanțe speciale într-o destinație exotică prin noutate.

Sezonul estival aici începe în mai și se termină în septembrie, iar printre locurile pe care le poți vizita se află micul oraș Butrint,  aflat în patrimoniul UNESCO. Dures celebru pentru plaja sa, Skhoder, Berat – numit ”orașul celor 1000 de ferestre”, Koritsa, Dhermi cu plaje curate sau Llogara, un loc cu peisaje magnifice.  

Transport, cazare, facilități și chestiuni administrative

Cum nu există un zbor direct București – Tirana, cel mai probabil vei alege zborul prin Bulgaria cu escală la Sofia. Dacă pleci cu mașina proprie poți folosi traseul prin Bulgaria și Macedonia sau prin Serbia și nu ai nevoie de viză dar trebuie să ai pașaport. La punctul de frontieră se plătește o taxă foarte accesibilă.

Cazarea la pensiuni costă de la 12 euro în sus de persoană – putând ajunge până la 35 de euro la un hotel de 3 stele. O masă de prânz pe săturate te poate costa între 15 și 20 de euro.

O săptămână de cazare, în regim de transport cu autocarul și mic dejun te costă în jur de 180 de euro și sunt agenții de turism în România care comercializează astfel de pachete.

Articol scris de Cristina Văleanu

 


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

1 Response

  1. Maria M says:

    O destinatie tare tentanta pentru mine! Ma indeamna din priviri sa imi petrec vacanta aici, alaturi de familia mea draga. Fata de preturile din tara, practicate in sezonul asta, se merita fara retineri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twenty + 14 =