Drenajul limfatic – efecte estetice și terapeutice de excepție

Banner Film Experience

Drenajul limfatic – efecte estetice si terapeutice de exceptieFolosit atât în scop cosmetic cât și în scop terapeutic, drenajul limfatic ajută la eliminarea lichidelor reținute în țesuturi și conduce la detoxifierea organismului pentru că stimulează fluxul limfei.

Anca Daniela Raiciu, doctor în științe farmaceutice, ne spune cum acționează această terapie asupra restabilirii sănătății noastre psiho-fizice:

’Drenajul limfatic este un masaj mai special față de celelalte și îl recomand atât din rațiuni estetice, dar mai ales terapeutice. Limfa acționează ca un filtru distrugând bacteriile și toxinele cu ajutorul globulelor albe localizate în ganglionii limfatici. Mă grăbesc să enumăr efectele imediate:

 • eliminarea lichidelor din țesuturi,
 • previne apariția celulitei,
 • ajută la arderea grăsimilor,
 • reface elasticitatea pielii,
 • reduce pofta de mâncare,
 • întărește imunitatea.

Prin drenaj limfatic se elimină deșeurile din metabolismul celular, și se menține echilibrul hidric și electrolitic al spațiilor interstițiale’’, conchide interlocutoarea noastră.

La Complexul medical HOFIMED din București se practică atât masajul limfatic în scop estetic cât și în scop terapeutic. Elena Gâtită, tehnician maseur, ne împărtășește faptul că o parte dintre pacientele sale solicită acest tip de masaj ca urmare a edemelor apărute în urma operațiilor din sfera oncologică:

’’În cazul unui cancer de sân cu mastectomie – spune Elena – se scot și o parte din nodulii limfatici axilari, ceea ce face ca sistemul limfatic să devină ineficient, bolnava fiind predispusă la infecții, în timp ce brațul se umflă. Restabilirea sistemului sanguin și refacerea postoperatorie este mai rapidă după intervențiile chirurgicale atunci când se face drenaj limfatic! Prin adaptarea numărului de ședințe la problemele specifice ale pacientei urmărim o reechilibrarea completă a acesteia și revenirea la starea de bine fără de care sănătatea nu se poate obține!’’, accentuează aceasta.

Revenim la Anca Daniela Raiciu pentru a ne ajuta să identificăm Aquiahorasituațiile în care acest tip de masaj produce restabilirea echilibrului intern al organismului: ’’drenajul abdominal este excelent pentru problemele colonului deoarece reglează tranzitul intestinal și combate constipația, și-a dovedit utilitatea în problemele de retenție a apei și a picioarelor obosite și generează o stare foarte plăcută de relaxare a întregului organism.”

Trebuie menționat că drenajul limfatic este contraindicat persoanelor cu astm bronșic, eczeme, tromboze, flebite, tuberculoză, insuficiență cardiacă, tumori maligne.

Articol scris de Adriana Caranfil


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

9 Responses

 1. FETIC BIANCA says:

  MULTUMIM PT. INFORMATIILE PRIMITE!Foarte interesant articolul.

 2. Aghinitei Maria says:

  ESTE F. IMPORTANT SA FACI DERNAJUL LIMFATIC SI VAD CAT DE MULT BINE FACE ACEST DERNAJ. MULTUMIM PT. INFORMATIILE PRIMITE!

 3. Agache Lucica says:

  Folosit atat in scop cosmetic cat si limfatic,ajuta la detoxifierea organismului,eliminand lichidele retinute in tesuturi,prin eliminarea limfei,metoda ce actioneaza in principal asupra lanturilor de ganglioni limfatici.Elimina deseurile din metabolismul celular si se mentine echilibru hidric si electrolitic al spatiilor interstitiale.
  Drenajul limfatic se poate realiza si pe cale naturala folosind citrice,rozmarin si ceai de dragaica.

 4. Lupu Nicoleta says:

  foarte interesant articolul

 5. roman ovidia says:

  Eliminarea limfei este cea mai sigură metodă de înlăturare a acumulărilor de lichide şi grăsimi din organism, acţionând în principal asupra lanţurilor de ganglioni limfatici. Cu citrice, ceai de drăgaică şi rozmarin se poate realiza un drenaj limfatic pe cale naturală

 6. Tolea nicoleta says:

  Ganglionii limfatici sunt mici aglomerări celulare de formă rotunjită, cu diametrul de 10-15mm, distribuiți sub formă de ciorchini de-a lungul vaselor limfatice.

 7. suzana suzy says:

  Fenomen care favorizeaza procesul de slabire, acest procedeu fiind recomandat si persoanelor cu retentie de apa.

 8. Bontas Mihaela (Sofica) says:

  Mi se pare foarte interesant, mai ales ca am citit ca regleaza problemele tranzitului intestinal.

 9. Lamiita Durac says:

  Foarte interesant articolul pacat ca exista si contraindicatii …. Ma incadrez la contraindicatii din pacate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + three =