Florica Munteanu, DERMAVITAL: Îngrijirea însemnă iubire și respect pentru tine însuți!

Banner Film Experience

’’Doamne Dumnezeule! Ridul asta care se lățește de sub ochi până spre tâmplă nu era acolo săptămâna trecută! Jur că nu era!!’’

Haide fi sinceră, dacă nu mai ai chiar 20 de ani ai rostit și tu, de nenumărate ori după ce te-ai examinat în oglindă, fraza asta care ți-a stricat ziua și ți-a dărâmat încrederea în sine!

Ridurile sunt mărturia faptului că timpul nu cruță chiar pe nimeni, deși în ultima vreme bătălia industriei cosmetice cu bătrânețea a câștigat teren net. Nu numai vedetele, ci și oamenii obișnuiți își pot permite astăzi să apeleze la metode care îi fac să arate cu 10 până la 20 de ani mai tineri!

Ai fi uimit sa afli câți oameni apelează astăzi la clinicile de profil, pentru îmbunătățiri estetice mai mari sau mai mici.

Desigur, factorul genetic contează, dar îngrijirea temeinică încă din tinerețe îți va aduce satisfacții direct proporționale și asta îți va menține stima de sine la un nivel ridicat toata viața.

Cum te îngrijești în funcție de decada de vârstă în care te afli?

Trebuia să apelăm la unul dintre cei mai buni și cunoscuți specialiști ai pieții de profil, Florica Munteanu, managerul clinicii DERMAVITAL, pentru a răspunde la această întrebare complexă și pentru a afla care sunt intervențiile neinvazive,  cu maxim efect asupra frumuseții și stării de bine.

Iată sfaturile specialistului:

La 20 ani nimic nu este mai important ca demachierea și foarte atenta curățare a tenului, nu numai seara și nu numai dacă te-ai machiat! Dimineața tenul trebuie să fie curățat de sebumul secretat în timpul nopții pentru ca tenul să poată primi crema specifică tipului tău de ten – uscat, sensibil, gras, mixt, acneic    – după caz.

Întrucât la această vârstă nu sunt încă probleme cu acidul hyaluronic și colagenul secretate, atenția trebuie să se îndrepte spre alegerea unei creme cu factor de protecție ridicat, chiar și când nu este soare.

Între 30-40 ani avem de-a face cu o persoană matură care are nevoie de o îngrijire a tenului axată pe menținere producției de colagen și elastină.  Înainte de a opta pentru o anume linie de creme,   recomand atât femeilor cât și bărbaților care își respectă sănătatea – spune Florica Munteanu – să meargă la dermato-esteticiană pentru un consult al tenului. Acest gest este necesar pentru a fi sigur că nu va cumperi și folosești produse care îți fac mai mult rău decât bine.

La această vârstă, bărbatul, dar mai ales femeia, încep să-și arate oboseala pe chip, tenul nu mai e atât de proaspăt, apar petele de soare sau de după naștere, porii se dilată și fața ia aspectul cojii de portocală. Pentru tonifiere este nevoie de tratamente faciale în care microdermabraziunea cu cristale de corind și ultrasunetele sunt mai mult decât indicate.

Recomand, de asemenea, – continuă interlocutoarea noastră – lunar sau la un interval regulat, tratamentul oxyjetSTAR  care efectiv ’’ridică’’ fața, luminează și împrospătează trăsăturile într-o manieră total neinvazivă, motiv pentru care se mai numește și ’’injecția fără ace’’ . Este ceea ce folosește și Madonna   pentru a arata atât de tânără pe cât o vedem noi pe copertele revistelor din întreaga lume!

Este o tehnică care prinde teren masiv și în  România si unul dintre cele mai cerute tratamente la clinica DERMAVITAL întrucât efectul său este aproape magic! Folosind regulat această tehnică vei arăta mai tânăr cu 5 până la 10 ani!

Între 50-60 ani avem de-a face cu femeia și bărbatul pe chipul cărora viața și diversele experiențe și-au lăsat urmele. Din constatările mele este perioada de vârstă în care oamenii manifestă două tendințe fundamentale: fie consideră că au îmbătrânit deja și nu mai sunt interesate de cum arată, fie se îngrijesc mai mult ca oricând!

Aplaud această din urmă tendință pentru că vârsta nu scuză auto-neglijarea! Este vârsta la care avem copii mari, ba chiar și nepoți, ceea ce înseamnă că a sosit momentul unei noi tinereți pe care trebuie să o trăim cu respect față de noi înșine. De fapt dorința de a arăta bine și de a te îngriji nu e altceva decât iubire și respect pentru tine însuți! Aceasta stare de spirit îți va lumina ființa și îți va aduce și iubirea și respectul celorlalți!

Prin urmare, în acest interval de vârstă, dar și după 60 de ani, specialistul în frumusețe va merge pe refacerea în profunzime a pielii și pe introducerea informației cu care sunt investite  cremele și tratamentele adecvate fiecărui tip de ten și problemă, în parte.

De nelipsit la această vârstă este terapia cu oxyjetSTAR, Cryo O2, microdermabraziunea cu cristale de corind  și nu cu diamante, întrucât această metodă distruge tenul pe o durată foarte lungă.

Pacientul de această vârstă are nevoie de informația din cremele ce conțin  colagen – răspunzator pentru fermitatea contururilor și cele ce conțin acidul hyaluronic, răspunzator pentru riduri și fermitate.

O dată pe an este necesar un peeling biologic   și recomand KIS-Implant. Restul tratamentelor ce se vor aplica se personalizează în directă relație cu problemele specifice de ten ale fiecărei persoane în parte.’’ 

Articol scris de Adriana Caranfil


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

6 Responses

 1. kamy kamytza says:

  Faptul că stările emoţionale influenţează bunul mers al organismului şi conduc la apariţia bolilor nu-i o idee nouă. De aceea, medicii, şi nu numai, ne îndeamnă pe toate căile să căutăm fericirea, să lăsăm stările negative de o parte şi să ne regăsim echilibrul .

 2. Aghinitei Maria says:

  Bine spus ;”Ingrijirea inseamna iubirre si respect pentru tine insuti ! ”
  O femeie trebuie sa-si ingrijesaca tenul la orice varsta.
  Mi-a starnit interesul tratamentul ; oxijetSTAR numit si “injectia fara ace” (tratament la care apeleaza si Madona) care ilumineaza tenul.
  Imi place ! :).

 3. Goleanu Anisoara says:

  O femeie trebuie sa fie ingrijita la orice varsta.E un semn de respect pentru sine insasi si pentru cei din jur.

 4. Aghinitei Maria says:

  Ingrijirea este obligatorie la orice varsta, dar cu cat esti mai invarsta si timpul si-a pus cu mult “drag”amprenta pe ten, este obligatoriu sa ne ingrijim mai temeinic. Multumim pt. sfaturile pe care le gasim mereu in articolele publicate ! <3

 5. Agache Lucica says:

  Uitandu-te in oglinda mereu ti se pare ceva schimbator la trasaturile fetei,aparitia ridurilor care nu cruta pe nimeni.Factorul genetic conteaza,dar ingrijirea inca din tinerete aduce oricui satisfactii mentinandu-si stima de sine,la un nivel ridicat toata viata.
  De aceea se poate spune caci ingrijirea inseamna respect si iubire pentru tine insuti.

 6. Lupu Nicoleta says:

  multumim pentru sfaturi ,mereu avem cate ceva de invarat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 3 =