Gălbenelele şi puterea lor vindecătoare

Banner Film Experience

galbenea

Uitaţi-vă bine la fotografie! E doar o floricică portocalie!

Putem trece pe lângă ea nepăsători…apoi fugim la farmacie să cumpărăm creme. Dacă ne vom opri în schimb să o culegem…putem realiza noi un leac cu efecte deosebite.

Prepararea cremei de gălbenele e simplă:

 • se strivesc 5- 6 flori, se pisează uşor astfel încât să se poată elibera principiile active ale plantei
 • se adaugă puţină vaselină şi se amestecă încetişor ( eu am folosit niţel unt)
 • se poate păstra într-o cutiuţă, în frigider.

La ce este bună?

Cicatrizează imediat rănile, calmează durerile datorate înţepăturilor de insecte, activează circulaţia periferică.
Este inamic al oricărei infecţii apărute pe piele.
Aceeaşi cremă e utilă şi pentru tenurile uscate. Dar şi pentru cele seboreice, datorită faptului că are un puternic efect antibacterian şi cicatrizant.

Am sfătuit și mai apoi am tratat o doamnă suferindă de diabet să o folosească. Pielea persoanelor cu astfel de afecţiune devine seacă, iar capilarele se rup uşor, în special în zona picioarelor. Rănile se întind dureros și aşa-numitul ’’picior al diabeticului’’ provoacă suferinţe incredibile.

Doamna mea, din fericire, m-a ascultat! Era într-un stadiu avansat al bolii; avea plasturi aplicaţi în anumite părţi care sângerau uşor! I-am preparat crema şi i-am aplicat-o, uşurel, de abia atingând…Nu vă gândiţi la micile resturi de petale pe care le veţi găsi la aplicarea cremei.

Gândiţi-vă la efect.
Şi ce efect a avut!

După doar câteva aplicări ale cremei, pielea a devenit elastică şi a dobândit aspect sănătos. Nu mai erau sângerări, micile zgârieturi dispăruseră! În doar câteva zile! Infirmierul sosit la domiciliu pentru a o pansa a rămas uimit, aflând ca vindecarea se datorează unei banale creme de gălbenele preparate în casă. Efectiv, nu a mai avut ce pansa.

Nu treceţi în grabă pe lângă gălbenele!
Ne-au fost dăruite cu drag!
Şi, chiar dacă pare mai uşor să cumpărăm o cremă deja făcută, cea realizată de noi e mult mai eficientă. Aşa, cu petale de flori cu tot!

Articol scris de Liliana Angheluță / Foto Nicola d’ Alessio


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

5 Responses

 1. (puiu) barbalata mirela says:

  Cunosc benwficiile galbenelelor dar sincr nu mi am preparat in casa. Am cumparat de la plafar.

 2. Dumitrescu Claudia says:

  Multumim de informatii !

 3. spuma says:

  folosesc ceai pt ficat

 4. Goleanu Anisoara says:

  In fiecare an, imi fac un stoc de ceai de galbenele.Le culeg de pe unde le gasesc, cumpar si de la piata si, la nevoie,le folosesc. Prepar si un unguient cu untura de porc,foarte bun in infectii si in cazul circulatiei periferice defectuoase. Galbenelele sunt printre cele mai bune plante de leac si in cazul afectiunilor hepatice, sa nu le innoram.

 5. Hari says:

  Va sugerez sa incercati si reteta urmatoare:
  LOTIUNE CU GALBENELE
  Mod de preparare:
  Preparati o infuzie din 200ml apa si 10-20 flori de galbenele pe care o lasati sa se raceasca.
  Amestecati lichidul obtinut in urma strecurarii infuziei printr-un tifon impaturit in doua cu 50 ml caimac obtinut din lapte de ferma pus la prins (neaparat lapte nepasteurizat) si pastrati preparatul astfel obtinut cel mult 5 zile la frigider intr-o zona cat mai apropiata de congelator (nu se congeleaza). Se folosesc doar recipiente din sticla.
  Utilizare:
  Agitati bine flaconul inainte de folosire.
  Aplicati pe zona de interes de 2 ori pe zi. Lotiunea poate fi folosita atat pe tot corpul cat si pe fata.lasati sa actionele cel putin 20 min. Clatiti usor cu apa calduta si stergeti prin tamponare cu servet de hartie. Pielea trebuie sa ramana usor grasa. Prin folosirea sistematica a acestei lotiuni veti obtine rezultate spectaculoase. M-as bucura daca mi-ati impartasi experientele dvs.. Succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − 16 =