Lămâia – fruct uimitor în farfurie și-n gospodărie

Banner Film Experience

Deși lămâia este un fruct plin de virtuți, nu este încă folosită la adevărata sa valoare alimentară și medicală. În articolul  ’’Terapia cu lămâi  – sursă continuă de sănătate, vigoare și tonus’’ sunt enumerate calitățile acesteia și beneficiile curei de apă cu lămâie. 

Lămâia este folosită dintotdeauna pentru a calma inflamațiile gâtului, așa că nu uita de puterile ei atunci când îți faci un ceai tămăduitor din plante. Dacă tai un măr, o gutuie, un avocado și nu vrei să capete aspectul maroniu închis care le face neapetisante, nu trebuie decât să presari câteva picături de lămâie deasupra pentru ca alimentele care oxidează repede să-și păstreze prospețimea.

Dar toate astea sunt știute deja! În acest articol însă vrem să atragem atenția asupra modului în care poate fi întrebuințată lămâia în gospodărie, la dezinfectare și igienizare. Acest lucru merită făcut mai ales dacă ai copii mici și vrei să eviți contactul lor cu produsele chimice din comerț, dar și dacă intenționezi să economisești parte din sumele alocate costisitoarelor produse de curățenie.

  • Amestecă sucul unei lămâi cu apă și pune-o într-un pulverizator. Tocmai ai obținut o substanță cu care poți curăța ferestrele, oglinzile, blatul de lucru din bucătărie, poți dezinfecta clanțele ușilor din întreaga casă, poți scoate petele de săpun de pe obiectele de toaletă, redându-le prospețimea și luciul.
  • În combinație cu sarea, sucul de lămâie scoate petele de pe covoare și le redă culoarea.
  • Pentru rufele pe care vrei să le înălbești, și ne referim aici îndeosebi la lenjeria copiilor mici și a bebelușilor, adaugă în apa de spălat o ceașcă de suc de lămâie.
  • Scoate mirosurile neplăcute din casă și bucătărie. Fierbe cojile mai multor lămâi în apă puțină, și lasă să se împrăștie mirosul în întreaga casă. Freacă toate tocătoarele și recipientele în care prepari usturoiul cu coaja de lămâie orientată spre partea albă, clătește abundent și lasă să se usuce la soare. Pune jumătăți de lămâie în frigider cu partea interioară în sus. Vei constata că în câteva ore va odoriza frigiderul pe lângă beneficiile antibacteriene pe care le aduce.

Articol scris de Valeria Tiță


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

2 Responses

  1. (puiu) barbalata mirel says:

    Nu imi lipseste lamaia din casa. Cu zeama de la o lamaie curat robinetele de la chiuvete.

  2. Goleanu Anisoara says:

    lamaia nu trebuie sa ne lipseasca din casa!Poate fi folosita in alimentatie , in gospodarie, la tot felul de treburi.sa ne informam si sa rezovam naturist tot mai multe probleme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ten + three =