Terapia cu lămâi – sursă continuă de sănătate, vigoare și tonus

Banner Film Experience

lamaie

Lămâia este importantă pentru sănătate pentru simplul motiv că este plină de vitamine, minerale și uleiuri volatile.

Lămâia este unul din cei mai buni aliați în lupta organismului cu boli ușoare sau grave printre care: afecţiuni hepatice şi biliare, scorbutul, zona zoster, melena şi diverse inflamaţii interne, afecţiunile cardiace, renale, hepatice, circulatorii, gută, ascita, tuberculoză, reumatism, migrenă.

Elena Popa, consultantul medical al AQUI AHORA cu competențe în nutriție și fitoterapie precizează că ’’apa cu suc de lămâie este un foarte bun detoxifiant pentru organism, întrucât se asimilează ușor și stimulează metabolismul. Încearcă sa-ți formezi un obicei de a consuma constant sucul de lămâie, daca vrei să beneficiezi de menținerea sănătății’’.

Îți recomandăm să faci 4-5 cure pe an, în care timp de 7-10 zile să bei dimineața pe stomacul gol, sucul de la o lămâie sau o jumătate de lămâie, dizolvat într-un pahar cu apă caldă, la temperatura corpului. Bea-o încet, cu sorbituri mici, timp de 10-15 minute, imediat după trezire și dupa spălarea atentă a dinților, limbii și părții interioare a obrajilor. Te asigur că vei beneficia de alt tonus pentru ziua care începe și o stare de bine care o să-ți susțină efortul de peste zi’’.

Benficiile apei cu lămâie sunt nenumărate, dar reține două dintre cele mai ușor de obținut:

 • are rol în metabolismul calciului și regleaza nivelul de cardohidrati din sânge;
 • revigorează ficatul și-i reface capacitatea enzimatică, sucul întărind chiar și imunitatea bolnavului hepatic.

Depășește cliseele care spun că deoarece gustul fructului este acid, fructele sunt nefaste pentru sănătate. Dimpotrivă, lămâia este un remineralizant, fluidizează sângele prea vâscos și reface organismul epuizat de stress sau oboseala zilnică.

Elena Popa ne dă și un pont pentru frumusețea pielii ‚’’ taie coaja lamâilor stoarse folosite în cura descrisa mai sus în bucățele mici, pune-le într-un borcan, adaugă două linguri de miere şi pune amestecul la frigider, la macerat, vreme de 3-4 zile. Vei obține un extract de lămâie perfect pentru a fi folosit în apa de baie, deoarece îndepărteză celulele moarte de la suprafața pielii. În plus o hidratează, parfumează și tonifiază. Câte o lingură din acest amestec, poate fi folosit amestecat cu apă minerală sau fiartă, sub formă de ceai și în timpul zilei.’’

Inutil să adaugăm că înainte de orice folosire, lâmâile se spală insistent pentru a le fi îndepărtate cerurile pulverizate de comercianți în scopul unei mai bune conservări. Pentru a obține cât mai multă zeamă din acest fruct, cumpără exemplarele mici, lucioase și netede. Cele cu porii mari sunt seci și fibroase.

Folosește lămâia și în salate pentru a înlocui oțetul alimentar obișnuit, care este un non-aliment.

Articol realizat de Adriana Caranfil/ foto Nicola d’ Alessio


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

18 Responses

 1. Aghinitei Maria says:

  Lamaia este un adevarat medicament, datorita Vitaminei C naturale. Arecalităţi terapeutice şi este folosită în tratamentul a peste 140 de afecţiuni. Se folosesc fructele, florile şi frunzele, din care se prepară decoct, infuzie, extracte, sucuri şi ulei volatil. Lămâia tratează cele mai frecvente afecţiuni hepatice şi biliare, infecţiile respiratorii, obezitatea, hipertensiunea, scorbututul, zona zoster, melena şi diverse inflamaţii interne.
  Se recomanda o cura de 7-10 zile in 4-5 cure /an
  Am citit si sfatul Andreei Marin care invata sa obtinem acasa (f. simplu) apa alcalina ;In borcan de sticla felii de lamaie si frunze de menta, punem in frigider dupa 24 de ore si gata.
  Sa consumam sub diferite forme medicamentul natural= LAMAIA!

 2. Doina Bontas says:

  O sursa naturala de vitamina C !

 3. Aghinitei Maria says:

  Lamaia este o sursa de vitamina C naturala si eu folosesc lamaia zilnic, dar nu am facut aceasta cura de 7-10 zile cu apa calda si zeama de lamie pe stomacul gol, dimineata. Cred ca este un mod de a te detoxifia, dar nu stiu daca nu voi putea: imi va crea probleme cu aciditatea.
  Am sa incerc!

 4. Agache Lucica says:

  Terapia cu lamaieeste importanta pentru sanatate,este plina de vitamine,minerale si uleiuri volatile.Este o sursa continua de sanatate,tonus si vigoare.Ajuta organismul in lupta cu bolile usoare sau grave cum ar fi-afectiuni hepatice si biliare,melena,obezitatea,zona zoster,guta,,scorbutul,tuberculoza,reumatism,afectiuni cardiace,renale,circulatorii,hepatice.
  Apa cu suc de lamaie este un bun detoxifiant pentru organism,se asimileaza usor si stimuleaza metabolismul. Este importanta si pentru frumusetea pielii.
  Se poate folosi in salate in locul otetului alimentar care este un nonaliment.

 5. roman ovidia says:

  lămâia ascunde neaşteptate calităţi terapeutice şi poate fi folosită în tratamentul a peste 140 de afecţiuni.Pentru aplicaţiile medicinale se folosesc fructele, florile şi frunzele, din care se prepară decoct, infuzie, extracte, sucuri şi ulei volatil.În studiile de specialitate, lămâia este simbolul fructului care tratează cele mai frecvente afecţiuni hepatice şi biliare, infecţiile respiratorii, obezitatea, hipertensiunea, scorbututul, zona zoster, melena şi diverse inflamaţii interne.

 6. Agache Lucica says:

  Lamaia este buna pentru detoxifierea organismului.Beneficiile apei cu lamaie au rol in metabolismul calciului si regleaza nivelul de carbohidrati din sange.
  -revigoreaza ficatul si reface capacitatea enzimatica,sucul intarind chiar imunitatea bolnavului hepatic.

 7. roman ovidia says:

  cea mi buna pentru detoxifierea organismului

 8. suzana suzy says:

  Aceasta cura ne ajuta în detoxifierea organismului. Este foarte bine sa o facem la schimbarea anotimpurilor, cand e necesara o “curățenie generala” în noi.

 9. Bontas Mihaela (Sofica) says:

  eu beau zilnic apa plata cu lamaie, pe langa vitaminele pe care le are, ma ajuta sa imi mentin si greutatea.

 10. Goleanu Anisoara says:

  Nu-mi lipseste niciodata lamaia din frigider, o folosesc in alimentatie, la treburile gospodaresti,in cosmetica.Lamaia este intr-adevar un fruct minunat pe care trebuie sa-l apreciem cum se cuvine.

 11. Lamiita Durac says:

  Sunt mare consumatoare de lamaii . Le mananc ca atare , fara zahar iar atunci cand am probleme cu gatul sau sunt racita …. fara numar .Este un excelent antioxidant si sursa de vitamina C

 12. Ana Prisacaru says:

  Iubesc lamaia si o folosesc ori de cate ori am ocazia! La prajituri, la salate, limonada si la mancare.

 13. spuma says:

  lamiile apara ficatul

 14. Serafimciuc Claudia-Lavinia says:

  Extrem de interesant mi se pare articolul. Cred ca aceasta terapie ajuta foarte mult la reglarea tranzitului intestinal.

 15. Lupu Anca Gabriela says:

  eu folosesc sucul de lamaie, pentru acnee, il folosesc de 2 ori pe zi, si chiar are efect, imi usuca acneea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eight − 3 =