Ne vom întoarce – II

Banner Film Experience

foto Oleg Pelivan

Oare?!

Între timp continuăm să trimitem bani într-o Românie bolnavă de neputiinţă, gestionată de politicieni care răsuflă uşuraţi: nu mai trebuie să gândească ei la binele poporului…o facem noi, cei plecaţi, fiecare pentru familia lui!

În 2012, românii emigraţi au trimis în ţară aproape 4 miliarde euro! În prima jumătate a aceluiaşi an investiţiile străine erau de doar 625 milioane euro, iar fondurile europene absorbite de 1,30 miliarde. Mai e ceva de adăugat?! Asta în afara faptului că mulţi dintre noi trimit pachete, maşini, mobilă, calculatoare, unelte, până şi rechizite pentru nepoţi şi farfurii…Să fie acolo! Pentru când ne-om întoarce! Acasă!

Acest ”acasă” trăieşte cu ajutor din afară! Chiar şi cei care lucrează…cum se pot descurca cu doar 7 milioane vechi, salariu?! Acest ”acasă” are pentru fiecare dintre noi o dimensiune personală şi, de cele mai multe ori, trăieşte doar în amintirile noastre!

Între timp, vecinii cu care pălăvrăgeam în serile de vară, s-au schimbat! Bătrâneii au murit, tinerii au plecat, copiii care ne salutau în gura mare au crescut şi poate nici nu ne mai cunosc! Au crescut şi copacii drumurilor! Fără noi!

Teiul bătrân din colţul străzii a fost tăiat!

De câte ori ne-ntoarcem…e totul schimbat! Aici, în colţ, era un magazin de pâine şi cornuri! Acum e un Western Union! Ne vom întoarce, poate, într-o zi! Între timp…continuăm să trimitem bani într-o Românie care e casa noastră!


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twelve − 11 =