O oră de mișcare pe zi reduce riscul de cancer mamar

Banner Film Experience

Femeile supraponderale au un nivel mai ridicat de hormoni cancerigeni – cum ar fi estrogen și insulină – iar probabilitatea ca aceștia să fie absorbiți de celulele sânului este mai mare la acestea.

Se știe deja faptul că grăsimea corporală, îndeosebi cea adunată în jurul taliei, produce cantități ridicate de hormoni cancerigeni.

De fapt, grăsimea de pe burtă este un marker clar al grăsimii care învelește organele interne și poate fi răspunzătoare de diverse evenimente cardiace. Grăsimea de pe burtă este învinuită și pentru cancerul de colon, dar și pentru riscul de osteoporoză la bărbați și apneea obstructivă de somn.

Indiferent ce vârstă și ce greutate ai, poți diminua cu 11% riscul de a face acest tip de cancer dacă faci o oră de mișcare pe zi.

Este concluzia a peste 37 de studii efectuate pe mai mult de 4 milioane de femei, care a arătat că femeile care făceau cel puțin o oră de mișcare pe zi – sport, plimbare, mers cu bicicleta, grădinărit, alte activități domestice – prezentau beneficii similare chiar și în cazul altor forme agresive de cancer.

Articol scris de Laura Tismana


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

8 Responses

 1. Goleanu Anisoara says:

  O ora de miscare pe zi aduce mari beneficii sanatatii! De altfel, toata ziua facem miscare dar nu punem la treba tocmai muschii care sunt importanti in procesul de slabire,de eliminarii a grasimii de pe burta , solduri.Putem face miscarea la sala sau sa alegem niste exericii care vor ajuta sa slabim, sa fim mai sanatosi si mai optimisti.Putem rupe o ora din zi pentru feumusetea si sanatatea nostra!

 2. Doina Bontas says:

  Miscarea inseamna viata !

 3. Aghinitei Maria says:

  Sportul este aliatul de nadejdie al sanatatii si fiecare ar trebui sa practicam un sport. Nu am stiut ca o cantitate excesiva de grasime in jurul taliei, produce hormoni cancericeni si multe femeii cu aceasta problema, sunt predispuse cancerului la san.Imi pare a fi o solutie exxcelenta sa facem o ora de sport pe zi : plimbare, gradinarit plimbare cu bicicleta !

 4. Agache Lucica says:

  Grasimea corporala adunata in jurul taliei produce mari cantitati de hormoni cancerigeni,care pot produce cancerul mamar si de colon la femei dar si riscul de osteoporaza si apneea obstructiva de somn la barbati.Indiferent de varsta sau de greutate e bine sa facem o ora de miscare pe zi.Sportul,mersul pe bicicleta,plimbarea in aer liber,gradinaritul si orice activitate domestica prezinta beneficii in cazul altor forme de cancer.

 5. Goleanu Anisoara says:

  Cu miscarea, nu se topesc doar grasimile ci, se imbunatateste si starea psihica si rezistenta la boli.

 6. Aghinitei Maria says:

  Nu am stiut ca o cantitate excesiva de grasime in jurul taliei, produce hormoni cancericeni si multe femeii cu aceasta problema, sunt predispuse cancerului la san.Imi pare a fi o solutie exxcelenta sa facem o ora de sport pe zi : plimbare, gradinarit plimbare cu bicicleta !

 7. Rodica Granpier says:

  Un articol foarte interesant ,mulyumim pentru sfaturi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eighteen − seven =