Partea mea de adevăr – Mike Tyson – un remarcabil film inspirațional!

Banner Film Experience

Partea mea de adevar

Deși este povestea de viață a unui boxeur, nu despre box este vorba. Ci despre cum devii bărbat, cum lupți cu demonii din tine, cum înveți să obții și să trăiești cu propriile căderi și măriri. Este un film despre depășirea condiției și despre căutarea binelui și a luminii din tine.

În general, HBO nu dezamăgește atunci când investește bani într-o producție proprie. N-o face nici de data asta! Punerea în scenă – la propriu – este originală, filmul este regizat de Spike Lee – (good job, Spike!), iar Tyson, în caz că n-ai știut, este un talent actoricesc ieșit din comun, dotat cu umor, spontaneitate și inteligență remarcabile!

Copil de negri venit din mahala, cu o mamă dependentă de alcool și un tată a cărui identitate este nesigură, Mike Tyson și-a început ascensiunea, punându-i la respect pe puștii de pe stradă.

Când Cus d’Amato avea să-i devină mentor, viața lui urma să se schimbe radical. Pentru a boxa la categoria ’’profesioniști’’ a trebuit să învețe, să-și ia diploma, să se educe. Fără să știe, acest bătân italian sfrijit, dar dur și greu de intimidat, a fost un Maestru în adevăratul sens al cuvântului. Cus a știut cum să-l motiveze și să-l învețe să viseze pe Mike, un puști înclinat nativ spre violență, și a cărui personalitate era structurată pe acceptarea dependențelor. I-a dat încrederea în propria persoană, lucru pe care nimeni nu-l mai făcuse până atunci! I-a înviorat mintea, l-a făcut permanent să creadă că merge într-o călătorie magică. L-a învățat să citească și să scrie pe micul bătăuș îmbătat de succesul de a fi eroul străzii lui, dar mai presus de toate, l-a determinat să-și dorească să fie de neînfrânt, să-și învingă teama și să-și fixeze un obiectiv măreț, pe care să nu-l abandoneze cu nici un chip! La 14 ani, modelat de Cus, câștigase campionatul național de box, se bătea deja cu adulți profesioniști și era considerat un zeu.

Mike relatează cu umor situația lui de atunci: ’’eram ca o muscă pe unt, înconjurat de albi care mă iubeau. Mergeam mereu înainte, căci îți trebuie niște invidioși care să te motiveze și din ăștia erau destui’’. Peste palmaresul profesional au început să se adune experiențele personale, mai mereu rezultate din alegeri proaste.

Cus moare, și el rămâne dezorientat în poziția sa de ’’cel mai tânăr campion mondial la categoria grea’’, din toate timpurile. Avea numai 20 de ani!

Viața lui Tyson avea s-o ia în direcții incontrolabile: a fost acuzat de viol și închis pentru trei ani pentru o faptă pe care nu a comis-o, decadență, căsătorii eșuate terminate cu scandal, droguri și dezintoxicare, alcool, femei și scandaluri, moartea unei dintre fiicele sale…Ai zice că e suficient să-l facă K.O. pe oricine, inclusiv pe Mike Tyson. Și chiar asta s-a întâmplat!

S-a ridicat de jos de unde era și a devenit omul care este astăzi, tatăl a opt copii, pentru care vrea să devină mai bun!

Merită să vezi povestea de viață a lui Mike Tyson relatată de el însuși, în extraordinarul film regizat de Spike Lee. Este și un film despre auto-disciplină, în înțelesul pe care-l dădea Cus acestui lucru: ’’Disciplina este să faci ceva ce urăşti ca şi cum ai adora acel lucru’’.

Partea mea de adevăr – un film care te educă!

Recenzie realizată de Adriana Caranfil


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

9 Responses

 1. ghelbere elena says:

  Banuiesc ca este unfilm bun, un film educativ.

 2. kamy kamytza says:

  Tyson vorbește despre tinerețea sa nechibzuită din Brooklyn, cariera de sportiv, oamenii cheie din viața sa, controversele profesionale și personale, perioada de ȋnchisoare, pierderea membrilor familiei și, mai recent, reabilitarea și izbăvirea sa, sobrietatea și promisiunile de implicare ȋn viața de familie.

 3. Aghinitei Maria says:

  Este cu adevarat un film bun despre Mark Tyson cu toate controversele din viata sa. nu l-am vazut , dar merita <3

 4. Goleanu Anisoara says:

  Acesta este un film despre supravietuire,despre mentori care iti schimba viata in bine, despre munca, despre lupta,despre dezorientare si revenire la normal,un film educativ despre “asa nu!” si “asa da!” .Mike Tyson si despre :”viata ca o lupta”-reprezinta un subiect de film demn de luat in seama.

 5. kamy kamytza says:

  Mult mai puțin dispus la ipocrizii și texte împăciuitoare, Tyson, deși detașat ironic și împăcat cu gloriile și dezastrele trecutului, nu este deloc dispus să-și cosmetizeze personalitatea.

 6. Agache Lucica says:

  Este povestea de viata a unui mare boxeur legata de cum trebuie sa devii barbat luptandu-te cu demonii din tine.Cum inveti sa traiesti din propriile esecuri si urcusuri din viata ta de zi cu zi.
  Este un film excelent,punerea in scena originala.Filmul este regizat de Spike Lee ,iar Tyson este un talent dotat cu umor,spontaneitate si inteligenta.Este un film care te educa pur si simplu,deci merita vazut.

 7. suzana suzy says:

  Controversele profesionale şi personale, perioada de închisoare, pierderea membrilor familiei şi, mai recent, reabilitarea şi izbăvirea sa, sobrietatea şi promisiunile de implicare în viaţa de familie , excelent film !

 8. Lamiita Durac says:

  Povestea impresionanta a unui mare campion , merita vazut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × three =