Paulo Coelho – Jurnalul unui mag

Banner Film Experience

Paulo Coelho, fenomenul literar ce avea să vândă peste 175 de milioane de cărți în întreaga lume, face în 1986 un pelerinaj la Santiago de Compostela, al treilea mare itinerariu al lumii creștine.

Evident, această importantă călătorie nu avea să rămână fără urmări în plan spiritual și literar și în 1987 scrie ’’Jurnalul unui mag’’, editată de HUMANITAS.

Este un lucru știut că lecturile lui Coelho,  deși ușor de citit îți dau de gândit. Este cea mai importantă consecință a lecturării unei cărți. Din acest punct de vedere ’’Jurnalul unui mag’’ îți oferă nenumărate prilejuri de a reflecta asupra simbolismului drumului parcurs de autor, care este cel al căutării și cunoașterii de sine.

Practicile de meditație și misterele ce se deslușesc în această călătorie inițiatică îl duc pe fiecare cititor către miezul ființei lui, indiferent unde ar fi acesta.

Cu alte cuvinte este o lectură care te atinge și te pregătește pentru scrierile ulterioare, dintre care ’’Alchimistul’’ apărută în 1987, avea să fie cea mai tradusă carte din lume!

Poți citi câteva pagini aici  și poți cumpăra cartea de aici.

Articol scris de Adriana Caranfil 


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

2 Responses

  1. ghelbere elena says:

    Spre rusinea mea nu am citit numic din opera lui Paulo Coelho, asa ca nu ma pot pronunta.

  2. Goleanu Anisoara says:

    Paulo Coelho este un autor foarte cunoscut,cartile sale sunt traduse in peste 80 de limbi sieditate in peste 200 de tari.Cartea “Jurnalul unui mag” este descrierea unei calatorii catre Santiago de Compostela,incepe in Pirinei si strabate nordul Spaniei.Calatoria a fost efectuata in anul 1986 si este un fel de cautare a drumului in viata si confirma ideea ca miracolul poate aparea in calea oricui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 − 2 =