Psoriazisul poate afecta calitatea vieții. Cum îl tratezi alternativ?

Banner Film Experience

tratament-alternativ-psoriazisFoarte mulți cititori ne-au scris pe adresa redacției și ne-au rugat să vorbim despre psoriazis și tratamentul cu produse naturale al acestuia.

Ne-am adresat dr. în farmacie Anca Daniela Raiciu, expert în plante medicinale și aromoterapie. Iată ce ne-a răspuns:

Unii bolnavii de psoriazis se rușinează să-și expună părțile afectate

”Psoriazisul e considerat deseori o boală de piele fără leac, o afecțiune sâcâietoare de care nu scapi, majoritatea celor bolnavi fiind într-o continuă căutare de noi terapii. Cam 2-3% din populația Europei este afectată și cam 80% dintre cazuri manifestă ceea ce se numește psoriazis vulgar.

Dacă ar fi să explicăm foarte simplu, pe scurt și pe înțelesul tuturor, psoriazisul este o boală autoimună, ceea ce se traduce prin faptul că organismul declanşează o reacţie de apărare şi distrugere a propriilor celule sănătoase.

În mod normal, celulele pielii se refac după 28-30 de zile, dar în cazul bolnavilor de psoriazis lucrurile se precipită şi, în anumite zone, de regulă la coate şi genunchi, celulele se refac în doar trei zile, ritm care duce la formarea unor plăci de piele îngroşată care se înroşeşte şi se descuamează. Majoritatea bolnavilor încearcă diferite creme miraculoase, capabile să oprească fenomenul distrugător al celulelor pielii.

Multe persoane se ruşinează să-și expună părțile anatomice afectate, acesta fiind un aspect psihologic al bolii deloc de neglijat, deoarece duce la subminarea încrederii în sine.

Psoriazisul reclamă o purificare fizică și o curățare psihică

Dar se omite ceea ce e mai important – subliniază interlocutoarea noastră – și anume că bolile autoimune, în marea majoritate, nu au încă un tratament care să funcţioneze pe termen lung, tocmai pentru că adevăratul bolnav e însuşi sistemul imunitar.

De aceea, lupta împotriva psoriazisului trebuie să fie, de fapt, o purificare la nivel fizic, de toate substanţele nocive organismului dar şi o curăţare psihică, stresul fiind unul dintre factorii importanţi de declanşare a bolii.

Care sunt opțiunile cele mai bune ale unui pacient cu psoriazis

În primul rând – spune dr. în farmacie A.D.Raiciu, bolnavii trebuie să opteze pentru o dietă sănătoasă, bogată în fructe şi legume, să elimine alimentele care conţin conservanţi, să renunţe la alcool şi la fumat. Este recomandat ca zilnic să se consume alimente bogate în Omega 3, nuci, migdale, soia și cât mai mult pește gras.

Statul la soare este fundamental, bineînțeles cu respectarea strictă a igienei de expunere, cercetătorii afirmând că majoritatea bolnavilor au carenţă de vitamina D. Plimbările în aer curat, băile în apa mării, practicarea unui sport pe măsura vârstei și condiției pacientului sunt, de asemenea, benefice întăririi organismului.”

Tratament alternativ pentru bolnavul de psoriazis

Inginer cercetător Ștefan Manea afirmă că tratamentul alopat nu întodeauna rezolvă problema, ceea ce poate crea mari frustrări pacientului cu psoriazis. De aceea apelul la tratamentul alternativ cu plante este absolut necesar, deoarece aduce o bogăție de principii cu efecte tonice generale, imunomodulatoare:

”În acest context, la nivel extern, recomand folosirea Cremei cu spirulină și a uleiului de cătină de la Hofigal care prin compușii săi liposolubili și a complexului polivitaminic îmbunătățește funcția de detoxifiere a ficatului, cu rol cheie în întărirea sistemului imunitar al bolnavului de psoriazis.

Studiile arată că Uleiul de peşte Omega 3 şi Omega 6, supliment alimentar pe care HOFIGALUL îl propune în cea mai bună variantă existentă pe piața românească, poate ameliora psoriazisul.

Concomitent cu acestea, recomand administrarea internă a unor plante sedative care vin să calmeze stările de iritabilitate și insomnie care însoțesc această afecțiune. Maceratul uleios de lavandă, Passiflora și Somn ușor sunt printre produsele alternative care contribuie la tratamentul natural al bolii” – conchide acesta.

Toate aceste produse pot fi cumpărate din farmaciile HOFIGAL din toată țara, din farmaciile partenere, dar cel mai simplu pot fi comandate online dând click pe “comandă acum”.

Interviu realizat de Laura Dumitrache


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

1 Response

  1. Bogzoiu Daniela says:

    Foarte util articolul. Sotul meu sufera de psoriazis. Vom incerca cu siguranta produsele Hofigal!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

thirteen − four =