Salsa de mango, un sos cu care vei înnobila orice pește

Banner Film Experience

salsa-de-mango-cu-pesteÎntr-un articol anterior îți descriam unul dintre cele mai populare  sosuri de salsa din lume și anume cea de roșii, devenită banală prin frecvența cu care se folosește.

Astăzi revin cu o salsa sofisticată la gust, un sos ce se îmbină perfect cu peștele fript sau la grătar – indiferent că este un gras sau mai neutru la gust.

Ingredientele pentru salsa de mago:

Un mango, o ceapă roșie de mărime medie, un cățel de usturoi,  fulgi de ardei iuți sau ardei iuți proaspeți, 1 linguriță de sirop din dulceață, zeama de la o limetă sau lămâie, sare, piper, ulei de măsline extra virgin.

Opțional: frunze de coriandru sau pătrunjel

Cum se face salsa de mango

Se taie fructul în pătrățele mici, la fel și ceapa, se zdrobește cățelul de usturoi cu latul cuțitului după care se toacă mărunt. Apoi se adaugă tot restul ingredientelor.

Va rezulta un sos dulce acrișor, cu gust sofisticat și unic, valoros mai ales prin faptul că toate ingredientele sale sunt crude, bogate în vitamine și flavonoide.

Se lasă doar câteva minute la odihnit și se servește ca garnitură lângă un pește prăjit sau la grătar, înnobilându-i gustul și aspectul.

Această salsa se poate prepara și cu papaya, păstrându-se tot restul ingredientelor.

Articol de Larisa Dumitrean / Sursa foto: unica.ro

 


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × 5 =