Cum faci cea mai simplă și mai populară salsa din lume

Banner Film Experience

cea-mai-simpla-si-cea-mai-populara-salsaE timpul să îți îmbunătățești meniul adăugând la diversele preparate cu care te-ai obișnuit, garnituri sau sosuri care nu sunt prezente în tradiția culinară românească,  dar care sunt pline de prospețimea și vitaminele obligatoriu a fi consumate în fiecare zi! În cel mai simplu mod,  poți transforma o masă de fiecare zi într-un mic festin care aduce bucurie.

Astăzi îți propunem salsa, un sos cu denumire latinească, creat de către mexicani, dar intrat adânc în preferințele culinare de pretutindeni.

Mai pe scurt e un sos crud care se prepară din ingrediente proaspete și care în general nu ia mai mult de câteva minute pentru a fi gata.

Cum faci cea mai simplă și mai populară salsa din lume

Ai nevoie de o roșie mare pe care o cureți de coajă, de o jumătate de ardei gras, verde de preferință, 1 ceapă roșie, ulei de măsline, un ardei chili sau fulgi, 1 limetă care va da aciditate și nerv acestui sos – dar poți folosi și lămâie – frunze de coriandru, sare, piper.

Cum se prepară

Se scoate miezul plin de semințe al roșiilor și se toacă în cubulețe potrivite, se adaugă ceapa, ardeiul gras și cel iute tăiate mărunt, se adaugă zeama de limetă și frunzele de coriandru. Se pune sare și piper și se lasă la odihnit câteva minute, nu mai mult, deoarece componentele proaspete au valoare enzimatică mai mare dacă sunt consumate imediat.

O poți folosi ca garnitură la orice friptură, dar merge mai ales cu chipsuri de cartofi sau cartofi prăjiți, o idee excelentă și prea puțin costisitoare pentru momentele în care ai musafiri și nu ai nimic dinainte pregătit.

Articol scris de Larisa Dumitrean


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seven + 8 =